Nyheder
Nyheder

Kirken rykker på festival

Solen bager, musikken spiller, og de kolde fadøl flyder fra hanerne. Folkekirken er med, når sommerens festivaler skydes af.  

I 2015 var det ekstra festligt på Langelandsfestivalen, hvor et par valgte at blive gift under åben himmel. 

Anne Dorte Nørby

Når sommerens festivaler byder på kolde fadøl og god musik under åben himmel, kan du flere steder også møde folkekirken.

Hyggeligt samvær, fortrolige samtaler, gudstjenester, koncerter, fodvask og en pause fra et hektisk festivalprogram er blandt andet på programmet, når kirken rykker ud på Roskildefestival, Nibefestival, Langelandsfestival, Smukfest og Copenhagen Jazzfestival.  

- Kirken skal være der, hvor mennesker er – og om sommeren er folk på festival. Vi får rigtig positiv respons på vores tilstedeværelse både fra festivalgæsterne og fra festivalledelsen, fortæller Annalise Bager, der er præst og i fuld gang med forberedelserne til folkekirkens telt på årets Langelandsfestival.  

En fortrolig samtale

På festivalen er der hver dag gudstjenester og børnekonkurrencer i kirkens telt, og der er mulighed for at slappe af og få en fortrolig samtale med en præst. Det er der mange, som benytter sig af. 

- Det er forskelligt, hvad folk har brug for at tale om. Det kan være små ting, men nogle åbner også op for de store eksistentielle samtaler om for eksempel sorg i forbindelse med dødsfald i familien. Andre kommer bare og hygger sig, får en god snak og en pause fra koncerterne, fortæller Annalise Bager.

Kirken lægger hus til

Mens kirken rykker ud i telt på festivalpladserne i Nibe og på Langeland, så åbner kirkerne dørene i Skanderborg og København og inviterer festivalen indenfor.

Slotskirken i Skanderborg holder åbent under hele smukfest, hvor kirken bruges til stillerum, gudstjenester og koncerter. Og når Copenhagen Jazz Festival løber af stablen, er der rig lejlighed til at opleve jazz i hovedstadens smukke kirker. Her holder flere kirker jazz-gudstjenester, og andre lægger rum til koncerter.

Se her hvor der er koncerter og jazz-gudstjenester i København.


Her kan du møde folkekirken på festival:
 

 • Roskildefestival 25.juni-2.juli
  I Roskilde Domkirke er der Festival Natkirke i dagtimerne kl.13-16 mandag den 27. juni til onsdag den 29. juni.
  Under festivalen er der gratis adgang i Domkirken for alle med festivalarmbånd.

 • Nibefestival 29. juni - 2. juli.
  Kirketeltet er åbent hver dag fra tidlig morgen til sen aften, med blandt andet morgensang, fodvask og hyggeligt samvær med præster og frivillige. 
  Følg kirketeltet på instragram.com/aalborgstift

 • Copenhagen Jazzfestival 1-10. juli
  En stribe københavnske kirker er med, når Copenhagen Jazzfestival spiller byen op.
  Se her hvor der er koncerter og jazz-gudstjenester

 • Langelandsfestival 23-30. juli
  Folkekirkes telt har åbent dagligt fra 10-19 med gudstjenester, konkurrencer, samtaler med præster og frivillige.
  Se program her  

 • Smukfest 3-7. august
  Slotskirken er åben torsdag til lørdag, som et stillerum, hvor du kan tænde lys. Der er mulighed for at tale fortroligt med en præst. Torsdag kl. 20.30 er der en særlig gudstjeneste til eftertanke med læsninger og lydspor.
  Fredag og lørdag kl. 16-18 er der musik på slotsbanken.
  Se fuldt program ved kirken.