Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Kirker åbner dørene for bøn

Landets kirker åbner dørene for bøn om fred og samhørighed. Biskopperne opfordrer samtidig præster til at tænke krigen i Ukraine ind i de kommende gudstjenester. 

Kirkerne er åbne for bøn, lystænding eller små andagter med sang. Eller simpelthen bare et åbent kirkerum, hvor man kan komme og samle tankerne. (arkivfoto)

Andreas Lindbjerg Nielsen

Kirker landet over har åbnet dørene for, at man kan komme og bede for fred i Ukraine. Det kan være med bøn, lystænding eller små andagter med sang. Eller simpelthen bare et åbent kirkerum, hvor man kan komme og samle tankerne.

Også biskopperne opfordrer til at åbne dørene og holde gudstjenester for fred. En af dem er Peter Birch, biskop i Helsingør Stift:

- Som kirke har vi en særlig rolle i situationer, hvor folk føler sig magtesløse, og der er behov for at holde fast i et trodsigt håb om fred.

Selv står Peter Birch for en gudstjeneste for fred i Helsingør Domkirke lørdag aften d. 26. februar kl. 19.00. Der kommer til at være lignende begivenheder i andre dele af landet, hvor biskopperne har været ude og opfordre præster til at tænke krigen i Ukraine ind i de kommende gudstjenester.

LÆS MERE: Kirker i bøn for Ukraine (Folkekirkens Mellemkirkelige Råd)

Hvor kan jeg gå hen? 

I udgangspunktet kan du gå ind i en hvilken som helst kirke, hvis du vil sidde og bede en bøn eller bare samle tankerne. Nogle steder kan man også tænde et lys.

 

Siden Ruslands invasion af Ukraine torsdag den 24. februar har en del kirker arrangeret små andagter, højtideligheder, hvor man i fællesskab beder for håb og fred i verden. Der kommer også til at være særlige gudstjenester for fred, ligesom situationen i Ukraine utvivlsomt vil fylde meget de kommende søndage i kirken.

 

For at finde ud af, om der er arrangeret noget i nærheden af dig, kan du tjekke kirkekalenderen. Vær dog opmærksom på, at situationen er så ny, at mange kirker ikke har fået det lagt ind endnu. Det er derfor en god idé enten at finde kirken på Facebook eller deres hjemmeside, som du kan finde på sogn.dk.