Nyheder
Nyheder

Kirkerne spiller dansk

Der synges dansk hele året i folkekirken. Også på den årlige Spil Dansk Dag bliver dansk sang og musik fejret i kirkerne.

Der spilles masser af dansk musik i landets folkekirker, når den danske sangskat hyldes i uge 44. Mød blandt andet Sigurd Barrett i Bøvling Kirke. Pressefoto.

Spil Dansk dagen falder altid torsdag i uge 44, men hele ugen hyldes den danske sangtradition. Også i kirken kan du i ugens løb opleve den danske sangskat i et væld af arrangementer. Se et udpluk af dem her.

Storstrøms Kammerensemble

I anledning af Spil Dansk Dagen har Storstrøms Kammerensemble sammensat et program med titlen ”Novemberlys”. Kom og oplev et helt nyt værk af Anders Koppel samt John Frandsens musikalske portræt af den græske vingud ”Dionysos”. Koncerten arrangeres i samarbejde med Furesø Kommunes Spil Dansk-komité.

Tidspunkt: Onsdag den 2. november 2016 kl. 19.30-21.30

Sted: Stavnsholtkirken, Stavnsholtvej 25, Farum

Morgensang med ungdomskoret i Grundfør Kirke

En god halv times morgensang med danske sange og salmer sammen med ungdomskoret under ledelse af Vibeke H. Hansen. Vært: Organist Birgitte H. Rathje. Bagefter er der kaffe og rundstykker i våbenhuset.

Arrangeret af Hinnerup Menighedsråd. Fri entré.

Tidspunkt: Torsdag. d. 3. november 2016, kl. 07.30

Sted: Grundfør Kirke, Skolestien 1, Grundfør, Hinnerup

Morgensang med B.S. Ingemann og C.E.F. Weyse

Morgensang med B. S. Ingemanns og C. E. F. Weyses kendte morgensange, som mange endda lærte udenad engang. Medvirkende Eva Vestergaard, fortæller og Ulla Poulsen, orgel. Fri entré.

Tidspunkt: Torsdag den 3. november 2016, kl. 9.30-kl. 10.

Sted: Nørre Lyndelse Kirke, Albanivej 15 A, Nørre Lyndelse, Årslev

Salmebattle i Strandmarkskirken

I år står Trinitykoret og kirkens sangere igen overfor hinanden med danske salmer - i en godmodig leg med modsætninger. Salmerne spiller ind i modsætningerne i livet, måske lige netop der, hvor vi berøres dybest. Med kirkens egne ord:

Dansk er hjertesproget. Når vi hører engelsk musik er det fedt, men når vi hører dansk bliver vi berørte. Der er en særlig ånd i modersmålet.

Fri entré.

Tidspunkt: Torsdag den 3. november 2016, kl. 19.00

Sted: Strandmarkskirken, Strandmarksvej 38, Hvidovre

Rockgudstjeneste i Vrejlev Kirke

I Vrejlev Kirke har man lagt årets rockgudstjeneste i forbindelse med Spil Dansk dagen. Kom og hør dansk rock, når det er allerbedst. Kirken skriver selv:

Rockgudstjenesterne er der intet stille eller forsigtigt over, hverken musik eller sang – det betyder, at alle vi, der ikke synger ret godt, kan skråle med – for ingen kan alligevel høre os. Riv en time ud af en almindelig torsdag aften – og få en ualmindelig oplevelse!

Tidspunkt: Torsdag den 3. november 2016, kl. 19.00-20.00

Sted: Vrejlev Kirke, Vrejlev Kirkevænge 3, Vrå

Benny Andersen tema i Aabenraa

I Kliplev inviterer kirken til Spil Dansk aften i præstegården. Der sættes fokus på tekster og melodier af Benny Andersen - også uden for højskolesangbogen. Også det morsomme og ikke kun det bedrøvelige. Aftenens sange er inddelt i tre blokke, så der først skal synges kendinge, så lidt om årstiderne, og så endelig noget om flygtninge og venner. Ind imellem vil der også være solosang, og små oplæsninger og fortællinger om forfatteren og sangene.  Efter en kaffepause bliver der plads til forslag fra forsamlingen omkranset af et par af Andersens kendinge. Medvirkende er organist Kirsten Dahlsgaard, sopran Vibeke Andresen og sognepræst Michael Ravnholt Westh. Entré: 10 kr.

Tidspunkt: Torsdag den 3. november 2016, kl. 19.00-21.00

Sted: Kliplev Præstegård, Kliplev Hovedgade 2, Aabenraa

H.C. Andersen i ord og musik

I Gimming Kirke har kirkens sanger, Linda Hessellund, og organist, Jacob Græsholt, sammen med sognepræst Dorthe Engelbrecht Larsen sammensat et program med afsæt i H.C. Andersens liv og forfatterskab. Sang og musik vil veksle med oplæsning af kortere uddrag af H.C. Andersen-tekster. Arrangementet afsluttes med en forfriskning. Med kirkens egne ord:

Kom og lyt, syng med, og få ny inspiration til forståelse af de kendte og elskede eventyr! 

Der er fri entré.

Tidspunkt: Torsdag den 3. november 2016, kl. 19.30

Sted: Gimming Kirke, Gimming Kirkevej 2, Gimming, Randers NØ

Fællessang i Munkebo

Grundet stor succes markerer Munkebo Kirke nu for 5. gang Spil Dansk dagen. Kirkens Pigekor slår tonen an med solistiske indslag, hvor Flemming Serritskov-Jensen og Helle V. Skov også spiller/synger sammen med Pigekoret og organist René K. Blomberg. Fællessangen med menigheden er i højsædet, og den danske sangskat bliver sunget i fulde kor. Der vil derfor ved denne aften blive sunget sange fra den danske sangskat. Måske krydres det med fremmedsprog, men forudsætningen er, at det er 100% dansk musik og tekstforfattere.

Tidspunkt: Torsdag den 3. november kl. 19.30

Sted: Munkebo Kirke, Fjordvej 80, Munkebo

Koncert med Flemming Walther

Flemming Walther kommer og synger sange fra sit album ”Landsbydreng”. Flemming Walther vandt tidligere på året folkemusikprisen Årets Helge og har siden turneret rundt med sine sange ved blandt andet Skagenfestivalen og Tønderfestivalen. Entré: 50 kroner.

Tidspunkt: Fredag den 4. november 2016, kl. 19.00

Sted: Horbelev Kirke, Bønnetvej 1, Horbelev

Spillemandslauget Fandago og Håndværkerkoret 

Lørdag er der stemningsfuld musik og sang i Vor Frelser Kirke i Horsens med Spillemandslauget Fandango og sangerne fra Håndværkerkoret, som underholder med numre fra den danske musiktradition. Koncerten varer en time, og der vil både være fælles numre og optræden med hvert ensemple. Koret synger numre fra deres righoldige repertoire og Spillemandslauget spiller folkemusik fra Danmark og Norden. Fri entré.

Tidspunkt: Lørdag den 5. november 2016, kl. 11.00

Sted: Vor Frelser Kirke, Torvet 9, Horsens

Sigurd Barrett i Bøvling Kirke

Sigurd Barrett kommer til Bøvling Kirke, hvor han først og fremmest vil fortælle bibelhistorie, synge og spille for børn og barnlige sjæle. Det bliver også muligt at få hans autograf efter arrangementet.

Tidspunkt: Lørdag den 5. november 2016, kl. 14.00-15.00

Sted: Bøvling Kirke, Bøvlingvej 31, Bøvling, Bøvlingbjerg


Læs mere om Spil Dansk dagen på hjemmesiden, hvor du også kan bruge kalenderen til at søge efter Spil Dansk arrangementer i en kirke tæt på dig ved at indtaste ”kirke” i søgefeltet.