Nyheder
Nyheder

Langfredag smelter gadeoptog, livemusik og teater sammen

Kirkerne i København arrangerer for sjette år i træk et passionsspil, hvor alle er velkomne. I år med reference til årets påsketema ’Det, vi har til fælles’.

Tuesday Night Brass Band ved Esben Duus spiller igen til dette års KøbenhavnerPassion langfredag.

Langfredag lægger København igen asfalt til Jesus’ vej med korset i en gribende gadeevent med optog, performance, lys, blomster og live New Orleans-musik. Passionsspillet KøbenhavnerPassionen fortolker langfredags begivenheder med det centrale tema #detvihartilfælles, der åbner påskens univers med længslen efter fællesskab, og oplevelsen af svigt og død og endelig håb om nyt liv, på den anden side af mørket. Alt det, mennesker har til fælles. 

Fra Vesterbro Torv til Helligaandskirken

Det nutidige passionsspil begynder på Vesterbro Torv, langfredag den 14. april kl. 19.30.

Efter åbningen går optoget med påskeliljer og new orleansmusik, spillet af Tuesday Night Brass Band ved Esben Duus, til Københavns Rådhus. På Rådhuset bliver optoget mødt med sang fra gospelsangerinde Helene Armfelt Dahl.

Herfra går turen videre til Københavns Domhus, hvor Teater Boudoir opfører en teaterperformance med udgangspunkt i PH-visen ’I dit korte liv’, der visualiserer det, vi har til fælles som mennesker: Livet og døden.

Optoget endestation er Helligaandskirken på Strøget. Omkring kl. 21.00 vil deltagerne opleve den stemningsfulde kirke funkle i levende lys og fællessang.

Ruten er to kilometer lang. Det er muligt at stige på og af, som det passer ens tid og krop. Barnevogne, cykelvogne, gangvogne er ingen hindring.

At se noget nyt i det velkendt

Årets tema for KøbenhavnerPassionen er det, vi har til fælles, siger projektleder for årets spil, Jens Fogh fra Helligaandskirken.

- Med passionsspillet vil vi skabe et rum for, at også lidelsen, mørket og døden er noget, der må være her, og noget vi har til fælles. Sådan kan vi også være med til at tage skammen ud af lidelsen og mørket. Det er et fælles vilkår, og vi er ikke alene med det. Men vi går sammen med det. Derfor bringer vi den gamle beretning om Jesus og korset i forbindelse med de velkendte gader og pladser, som vores dagligliv udspiller sig i. I en kombination af humor og alvor, eftertænksomhed og flygtige sanseindtryk, så vi kan se vores by som et sted, passionen udfolder sig.

KøbenhavnerPassionen