Nyheder
Nyheder

Malika og Rico blev gift ved drop in-bryllup: Nu skal vi hjem og putte børn

I flere kirker landet over var der indbudt til uformel kærlighedsfest på årets nok mest eftertragtede bryllupsdato, palindromdagen 22.02.22. Mød en række af parrene her.

21 par blev viet ved drop in-bryllup i Timotheuskirken i Valby tirsdag den 22.2.22. Heriblandt Malika Buhr Pedersen og Rico Mikkelsen, der ønskede et bryllup, hvor der var fokus på deres kærlighed frem for en stor fest. Foto: Jens Peter Engedal

Astrid Højbjerg

Flere steder i landets kirker var der indbudt til uformel kærlighedsfest på årets vel nok mest eftertragtede bryllupsdato, palindromdagen 22.02.22.

Både i Odder, Horsens, Viby, Aalborg og Valby var der mulighed for at sige ja til hinanden under en uhøjtidelig højtidelighed i kirken.

Timotheuskirken i Valby var en af de kirker, som indbød til drop in-bryllup, og her sagde 21 par ja til hinanden på datoen, som selv den mest glemsomme gom skal gøre sig umage for ikke at huske fremover. 

Vigtigt at bryde fordomme

I Vor Frue Kirke i Aalborg sagde seks par ja til kærligheden foran sognepræst Sophie Nordentoft, og for hende er drop in-vielserne et vigtigt redskab til at bryde med forestillingen om, at et kirkebryllup er lig med utallige gæster, overdådige kjoler og den helt store - og dyre - fest.

- Vi spiller på en meget lille del af klaviaturet, hvis vi ikke gør op med forestillingen om, at et bryllup skal være stort og dyrt og foregå lørdag formiddag, siger hun.

- For de par, der er kommet her i dag, har det været vigtigt, at vielsen er foregået i kirken, og at fokus er på netop vielsen og ikke på alt det, der kan ligge rundt om, siger Sophie Nordentoft.

Hjem og putte børn

Og det rammer hovedet på sømmet i brudekisten for Malika Buhr Pedersen og Rico Mikkelsen, som blev viet i Timotheuskirken i Valby. Dagen skulle handle om deres kærlighed. Ikke andet. 

- Det er vores kærlighed, det handler om, og ikke en stor fest. Det er os to, vi fejrer. At vi siger ja til hinanden. Og så synes jeg, det var dejligt med den summen af mennesker, der var i kirken imens. Det var os, det handlede om, men der var en masse andre, som også var der for at fejre deres liv og kærlighed, siger Malika Buhr Pedersen, der har en plan for fejringen af dagen, som også kun involverer de allernærmeste:

- Nu skal vi hjem og putte børnene. Og så skal vi drikke champagne, når de sover.

I galleriet herunder kan du møde en række par, som også tog beslutningen om at skrue ned for bryllupsforberedelserne og op for for spontaniteten med en drop in-vielse tirsdag den 22.02.22:

Camilla Søndberg Frisenborg og Mikkel Søndberg Frisenborg

 Hvornår bestemte I jer for at blive gift i dag?
Jeg friede til Camilla nytårsdag, som også var Camillas fødselsdag. Vi bor lige rundt om hjørnet, og Camilla så, at der var drop in-bryllup. Vi legede vi lidt med tanken, og for 14 dage siden tænkte vi: Det gør vi!

 
Hvad er det gode ved at blive gift på den måde?
For at være ærlig, så kunne vi ikke lige overskue at planlægge et stort bryllup. Vi har lige købt et hus, som skal renoveres. Vi er lige blevet forældre, og vi skal også holde barnedåb – og vi er begge to lige blevet 30, så det skal vi også. Der er mange ting. Så derfor var det bare nemmere at gøre det på den her måde, og så kan vi altid holde en fest senere, siger Camilla.

Hvordan var oplevelsen?
Fuldstændig fantastisk. Det hele var, som det skulle være. 
Vi kunne ikke have ønsket os et bedre bryllup. Og vi havde alle de vigtigste med. Vi var lige omkring en 20 stykker.

Foto: Jens Peter Engedal

Frederik Wielsøe og Judie Bahr 

 Hvornår bestemte I jer for at blive gift i dag?
I går. 
Vi har haft tanken oppe et par gange før uden rigtigt at nå til en beslutning. Jeg så et opslag på Facebook med datoen og fortalte det til Frederik. Så blev han lidt stille. Efter nogle timer gik han på knæ og spurgte, om vi skulle giftes.

 
Hvad er det gode ved at blive gift på den måde?
Det gav mening at gøre det i en kirke, men uden at alarmere alle venner og familie og gøre det helt store nummer ud af det. 
Vi kunne gøre det uden forventninger at leve op til. Egentlig bare gøre det for os. Jeg bryder mig ikke om at være i centrum på nogen måder, så det er vigtigt, at dagen er rar for os at være i, og her er det det helt rigtige.
 

Hvordan var oplevelsen?
Det var dejligt og afslappende. Helt nede på jorden. Jeg blev rørt deroppe. Der var stadig dyb kærlighed i det på trods af, at det var drop in. Jeg kunne mærke, at det var meget betydningsfuldt. Det var noget, som vi deler, vores lille familie. Og så må vi tage den med resten af familien på et andet tidspunkt.

Foto: Jens Peter Engedal

Sebastian Wiegand Larsen og Marianne Vivi Larsen

Hvornår besluttede I at blive gift i dag?
I går. Det er det, man kalder et spontant bryllup. Jeg kiggede på Marianne og spurgte: 'Hvad siger du til den?' Jamen det gør vi da, sagde hun. Vi har kendt hinanden i 10 år, så det var en sjov og anderledes måde at blive gift. En vielse, som både er et kompromis af det, Marianne ønskede, og så synes jeg jo også, det var på tide måske.

Hvorfor ville I vies ved en drop in-vielse?
Jeg har været på knæ i Las Vegas, og så har vi egentlig ventet og set tiden an - og i en sammenbragt familie skal man jo lige lære hinanden at kende. Men nu mente vi, at det var tid. Det kan godt være, at det store kirkebryllup kommer senere, det ved vi ikke.


Hvordan var oplevelsen?
Vi har begge været gift før, men det har var meget mere rørende. For det var mere intenst. Der var mere fokus på os, og vi skulle ikke tage hensyn til gæster og alt det, der nu kan være. Det her er afslappet. Man nyder at se de andre par komme gående op ad kirkegulvet, og man nyder musikken. Og stemningen.

Foto: Jens Peter Engedal

Simon Hvid Walther-Larsen og Anja Friis

Hvornår bestemte I jer for at blive gift i dag?
Vi tog beslutningen om at blive gift den 10. februar. Der er jo altid noget, som kommer før – børn, der skal døbes eller konfirmeres, alt muligt. Hvornår er der et godt tidspunkt? Nu ser vi frem til konfirmation og studentergilde i år, så var det igen os, der måtte vente. Så blev det i dag.

Hvorfor ville I vies ved en drop in-vielse?
Jeg faldt over muligheden på nettet og spurgte Simon: 'Hva… Skal det være nu?' Så blev det nu.

 
Hvordan var oplevelsen? 
Det er lige os. Det er kun os og vores drenge, der ved det. Jeg bryder mig ikke om alt den opmærksomhed. 
Det med at der ikke er en masse mennesker – det har jeg det fint med. Så holder vi måske en sommerfest på et tidspunkt. Stille og roligt.

Foto: Jens Peter Engedal

Jane Søgaard Hansen og Morten Plannthin

 Hvorfor ville I vies ved en drop in-vielse?
Vi er blevet gift her før, og så er vi kom for at blive velsignet igen. Det er en sandhed med modifikationer, at man kun har ét ægteskab. Vi forandrer os jo, og alle de ting, der sker indeni os, markerer måske mange forskellige ægteskaber i ét. Måske er der1000 ægteskaber med den samme person. Men der er ikke 1000 drop in-bryllupper. Og nu greb vi muligheden for at blive gift igen.

 
Hvordan var oplevelsen?
Det her er vores lokale kirke, som på en eller anden måde også er hjem. Noget meget hjemligt, men også højtideligt. Vi vender os mod det, vi ikke selv kan, når vi er i kirken. Vi lægger vores ægteskab frem for gud. 

 
Hvad skal I bagefter?
Nu skal jeg til koncert, og Morten skal hjem og putte børnene. Men vi har spist østers inden.

Foto: Jens Peter Engedal
 

Hvad er et drop in-bryllup?

Et drop in-bryllup er en uhøjtidelig højtidelighed for dem, som gerne vil vies i kirken
Stemningen er afslappet og enkel, men ordene, ritualet, rummet og nærværet er det samme.

Drop-in brylluppet er for dem, der vil holde deres bryllup småt og enkelt. For dem, der gerne vil giftes uden at holde en stor fest – og for dem, der vil udskyde festen til et senere tidspunkt.

Det er for dem, der allerede har sagt ja til hinanden på rådhuset, men som også gerne vil sige ja i kirken. Og for dem, der allerede har sagt ja i kirken, men som gerne vil velsignes igen

Det kræver kun en gyldig prøvelsesattest at blive viet ved en drop in-vielse.

Kilde: Timotheuskirken