Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Mød folkekirken på Ungdommens Folkemøde

Folkekirken er klar, når tusinder af unge møder hinanden til Ungdommens Folkemøde den 7.-8. september.

Mød en biskop, oplev akustisk koncert og få dig en snak om livets store spørgsmål. Folkekirken er til stede på Ungdommens Folkemøde.
Foto: Sille Arendt

Kom og mød en ungdomspræst, deltag i en samtalesalon om livet og døden, prøv en anonym chat med en præst eller få en personlig snak med Københavns biskop.

Dette er blot nogle af de ting, som de titusindvis af danske unge, der deltager i Ungdommens Folkemøde 2017 i Søndermarken på Frederiksberg torsdag den 7. og fredag den 8. september, kan opleve i folkekirkens telt. 

Op mod 80 uddannelsesinstitutioner, virksomheder og organisationer, herunder folkekirken, er repræsenteret på Ungdommens Folkemøde med til sammen mere end tusind events og workshops.

Kirken møder unge der, hvor de er

Koordinator for aktiviteterne i folkekirkens telt og studenterpræst på Frederiksberg, Charlotte Cappi Grunnet siger:

- I folkekirken møder vi ikke kun mennesker i selve kirken. Vi er også ude og vise flaget og møder folk dér, hvor de er. Det gælder selvfølgelig også de unge, hvoraf mange tumler med de store spørgsmål i livet som tro, håb, kærlighed og tab. Ungdommen kan være en svær tid, og mange er usikre og tvivlende, for eksempel når det handler om relationer og valg af uddannelse. Dette er helt naturligt, og vi vil gerne give de unge mulighed for at sætte ord på disse ting og tale med dem om det i løbet af mødet.

Kirke er også musik og sanselighed

Udover en række events, hvor ord og samtale er i fokus, er der også to livekoncerter i folkekirkens telt. Den ene er med hiphopduoen Binær, og den anden med sangerinden og komponisten Mathilde Falch.

- Kirke handler ikke kun om ord, men i høj grad også om musik og sanselighed, siger musik- og eventkoordinator Malte Ystrøm Madsen fra uKirke, som er ungdomskirken på Vesterbro i København.

- På folkemødet vil vi gerne formidle musik med substans og noget på hjerte til de unge. For eksempel kredser Mathilde Falchs sange om noget af den psykiske sårbarhed, som stort set alle unge jo kender til i et eller andet omfang. Mathilde Falch har selv tidligere været ramt af en spiseforstyrrelse og et alkoholmisbrug, og de unge kan i løbet af koncerten også stille spørgsmål til sangerinden om dette, fortæller Malte Ystrøm Madsen.

Mød Københavns biskop

Ligesom ved sidste års Ungdommens Folkemøde vil Københavns biskop, Peter Skov-Jakobsen, være til stede i folkekirkens telt for at møde og tale med de unge. I år vil han være i teltet torsdag den 7. september kl. 09.30–11.00.

Ungdommens Folkemøde blev holdt for første gang i 2016. Det er en demokratifestival, der bliver arrangeret af non-profit-organisationen Ungdomsbureauet.

Ungdommens Folkemøde

Find hele programmet for folkekirkens telt på Ungdommens Folkemøde her.


Find folkekirken på Ungdommens Folkemøde på teltplads B20.

Ungeudvalget under Københavns Stift og uKirke på Vesterbro arrangerer folkekirkens telt på Ungdommens Folkemøde.


Læs mere om Ungdommens Folkemøde 2017 her.