Nyheder
Nyheder

Musiklivet i kirkerne åbner igen

Den seneste genåbningsplan er godt nyt for musikelskere i hele landet. Fra torsdag må der holdes kirkekoncerter og andre kulturelle arrangementer med op til 500 tilhørere.

Folkekirken er Danmarks største koncertudbyder med kirkekoncerter i alle musikgenrer. Fra torsdag d. 6. maj må der igen holdes koncerter med op til 500 tilhørere. Foto: Rockgudstjeneste i Sankt Markus Kirke, København.

Af Ellen Aagaard Petersen

Op til 500 personer kan fra torsdag d. 6. maj samles til kirkekoncert og andre kulturelle aktiviteter, som menighedsrådene er arrangører af. Når blot alle sidder ned og har ansigtet vendt mod scenen, kan der afhængig af kirkens størrelse lukkes op til 500 personer ind. Kravet om en meters afstand og højest en person pr. to kvadratmeter gælder nemlig stadig. 

Ligesom ved andre kulturelle aktiviteter, skal man vise corona-pas for at få adgang til arrangementer i kirken med flere end 25 deltagere. Og kravet om mundbind gælder fortsat, når ikke man sidder ned. 

En søgning i Kirkekalenderen, hvor de fleste sogne annoncerer deres gudstjenester og aktiviteter, viser, at 93 koncerter allerede er planlagt til den kommende måned. Af dem er 21 igen aflyst eller udsat. Om det nye forsamlingsloft vil betyde flere koncerter og andre kulturelle arrangementer de kommende måneder, er op til de lokale menighedsråd, der står bag kirkernes aktiviteter.

Liv i sognegårdene

Det generelle forsamlingsloft hæves også fra torsdag til 25 personer indenfor og 75 udendørs. Det betyder at op til 25 igen kan mødes i sognegården til for eksempel sorggrupper, studiekredse og korsang. Her skal der fortsat holdes 1 meters afstand og to meter, hvis der synges. Ligesom der også stadig her er et arealkrav, der hedder to kvadratmeter per person, når man sidder ned og fire kvadratmeter, hvis man står op.

Kirkeministeriet offentliggør senest torsdag d. 6. maj bekendtgørelsen og opdaterer retningslinjerne for kirkens menighedsråd og ansatte i på Folkekirkenspersonale.dk.