Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Dronningen udpeger ny kongelig konfessionarius

Hendes Majestæt Dronningen har udnævnt efterfølgeren til Erik Norman Svendsen, som har været kongehusets præst de sidste ti år. 

Erik Norman Svendsen

Tidligere biskop over Københavns Stift, Erik Norman Svendsen, som i næste måned fylder 77 år, ophører som kongehusets sjælesørger og præst til april 2018. Foto: Gunnar Bach.

Fra 1. april 2018 får den kongelige familie ny præst. Det meddeler Kongehuset i en pressemeddelelse mandag d. 18. december. 

Dronningen har beskikket biskop over Aarhus Stift Henrik Wigh-Poulsen som ny kongelig konfessionarius. Det vil ikke være nyt for Aarhus-biskoppen at se kongefamilien på kirkebænken, når han holder gudstjeneste. Aarhus Domkirke er familiens sognekirke, når de i julen og til påske opholder sig på Marselisborg Slot.

Henrik Wigh-Poulsen afløser Erik Norman Svendsen, som var biskop over Københavns Stift fra 1992 til 2009. Før Erik Norman Svendsen i 2008 overtog hvervet efter professor i teologi, Christian Thodberg, viede han i 2004 Kronprinsparret og døbte i 2006 Prins Christian og i 2007 Prinsesse Isabella. 

Den kongelige konfessionarius er sjælesørger og præst for medlemmerne af kongefamilien og som regel den præst, der varetager kirkelige handlinger som dåb, vielse og begravelse for kongehusets medlemmer.