Nyheder
Nyheder

Roskildeborgmester bliver ny kultur- og kirkeminister

Joy Mogensen, borgmester i Roskilde, bliver ny kultur- og kirkeminister i den socialdemokratiske regering.

Joy Mogensen (S) overtog i 2011 borgmesterposten i Roskilde. Hun er nu blevet udnævnt som ny kultur- og kirkeminister i Mette Frederiksens regering. Foto: Kristian Brasen

Andreas Lindbjerg Nielsen

Den 38-årige borgmester i Roskilde, Joy Mogensen, er blevet udnævnt som ny kultur- og kirkeminister i Mette Frederiksens regering.

Joy Mogensen var kun 30 år, da hun overtog borgmesterposten i Roskilde i 2011, og er den eneste fra det nye ministerhold, som er hentet uden for den socialdemokratiske folketingsgruppe. 

Hendes navn var i foråret oppe at vende i medierne, da hun blev kritiseret af partifællen Simon Simonsen for at vælge at blive soloforælder med kunstig befrugtning. En kritik Mette Frederiksen efterfølgende kaldte 'et uhørt angreb på en kollega' på sin Facebookprofil.

Joy Mogensen har en bachelor i Kultur- og Sprogmødestudier fra Roskilde Universitet. Efter studierne arbejdede hun som konsulent for henholdsvis Rambøll med fokus på byudvikling og Teknologisk Institut med fokus på erhvervsuddannelser. I forbindelse med kommunalvalget i 2017 skrev hun om sig selv:  

- Derudover er jeg et familiemenneske. Jeg læser mange bøger, spiller klaver og løber gerne en tur i den smukke natur. 

Joy Mogensen får overdraget ministerposten senere i dag af fungerende kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA).