Nyheder
Nyheder

Skilsmisse er også en sorg

Selv om det er almindeligt at blive skilt, er det stadig en tragedie for den enkelte, mener Kristine Stricker Hestbech og starter derfor sorggrupper for fraskilte

Kristine Hestbech ved, hvad hun taler om: Det tog hende fem år at komme over sin egen skilsmisse.

Helene Overgaard Krüger

- Fordi der er så mange, der bliver skilt, er der kommet en forventning om, at man bare skal hurtigt videre, mener Kristine Stricker Hestbech, der er sognepræst i Havdrup på Sjælland. 

  - Men en skilsmisse er en smertefuld og svær og ensom vandring, og det bliver vi nødt til at forholde os til, hvis vi ikke skal distancere os fra os selv, forklarer hun.

  Hun har selv været igennem en skilsmisse, som det tog hende fem år at komme over. Hun oplevede i den forbindelse, at det var tabu at tale om den sorg, hun følte.

  - Det er ikke et tabu at blive skilt, men det er meget tabuiseret at være ked af det og have brug for at snakke om det, oplever hun.

  Læs også: Skilsmissebørn skal have frirum i kirken

  Hjælp gennem livskriser

  Kristine Stricker Hestbech har erfaring fra sorggrupper for efterladte ved dødsfald og mener, der er mange paralleller mellem dødsfald og skilsmisse: Det handler om tabet af et menneske og den kærlighed, der var.

  - Du er ikke syg eller forkert, fordi du møder modgang. Modgang er et menneskeligt vilkår, og det at være ked af det er en sund og naturlig reaktion, forklarer hun.

  - Det er tosset, hvis vi som kirke ikke hjælper mennesker igennem de her livskriser. Kirken skal være tilstede der, hvor livet krakelerer, og det gør det altså også, når man bliver skilt, forklarer Kristine Stricker Hestbech.

  Mange tilmeldinger 

  Og mange fraskilte har tilsyneladende brug for at et rum, hvor de kan tale om deres skilsmisse. I hvert fald har Kristine Stricker Hestbech indtil videre fået over 60 tilmeldinger til sine sorggrupper for fraskilte, som hun leder sammen med en psykoterapeut. De første grupper er lige på trapperne og starter op i begyndelsen af foråret.