Nyheder
Nyheder

Turen går til sommerkirkerne

Danmarkskort viser vej til kirker, hvor du i sommerferien kan opleve arkitektur, kirkekunst og historie.

De danske kirker rummer århundreders Danmarks- og kulturhistorie, som du kan gå på opdagelse i hen over sommeren.

Nanna Rønnov Johansen

Danmarks kirker er ikke museer. Med undtagelse af ganske få er alle kirker i levende brug og sætter rammen om gudstjenester, bryllupper, begravelser, fællesskab og meget andet.

Men kirkerne er også bygninger med begivenhedsrige historier, imponerende arkitektur, smuk kirkekunst og enestående inventar. Det gør dem hver især til en seværdighed, man bør lægge vejen forbi.

LÆS MERE: Når vi holder fri, bliver der plads til kirken

Find kirker på kortet

’Kirkekortet’ er en ny side på folkekirken.dk, hvor du kan du finde inspiration til at besøge en kirke i nærheden af, hvor du tilbringer din sommer.

Ved hver kirke har vi kort beskrevet en ting eller to, du kan gå på opdagelse i, men kirkerne rummer selvfølgelig meget mere, hvilket du nok vil erfare under dit besøg.

Indtil videre er der kun 50 kirker med på ’Kirkekortet’, men med tiden vil der komme flere.

Folkekirken har mere end 2.300 kirker rundt om i landet, og de rummer århundreders Danmarks- og kulturhistorie. Så hvis du er i nærheden af en kirke, der ikke er på kortet endnu, så er den naturligvis stadig et besøg værd.

Prøv ’Kirkekortet’ her

Se arrangementer

Mange kirker indbyder i sommermånederne til friluftsgudstjenester, rundvisninger, pilgrimsvandringer, koncerter og fællessang.

Hvis du er interesseret i at deltage i arrangementer, kan du søge efter kommende begivenheder i Kirkekalenderen

Alternativt kan du finde kirker nær dit hjem eller sommerhus på sogn.dk og se aktiviteter i hvert sogns kalender.

Vejkirker

Kirkefondet udgiver hvert år guides til vejkirker, man kan besøge. Du kan finde brochurerne i de deltagende kirker, på biblioteker, turistbureauer, campingpladser, rastepladser mv. Du kan også downloade dem på Kirkefondets hjemmeside.