Nyheder
Nyheder

Unges visioner kommer med på Folkekirkemødet

Unge mødtes for at give deres visioner til den relevante gudstjeneste og folkekirken i fremtidens by. Visionerne skal med til Folkekirkemødet, der foregår lørdag den 26. august. Her kan alle deltage i debatten.

Unge mødtes den 17. august for at debattere visionerne for fremtidens by og for kirken i byen. De visioner kommer med videre på Folkekirkemødet, hvor temaerne i år er ’Mennesket og kirken i fremtidens by’ samt ’Den relevante gudstjeneste’.

Marianne Luna Røndal 

Hvordan ser kirken ud i fremtidens by? Har den overhovedet en plads? Hvordan kan kirken være et samlingssted?

Det var nogle af de spørgsmål, som unge kirkeligt interesserede mødtes og diskuterede den 17. august. Målet var at få sat ord på unges visioner for fremtidens kirke. Visionerne kommer med på Folkekirkemødet, der foregår i Aarhus lørdag den 26. august.

LÆS MERE: Kirken på gaden

Menneske og kirken i fremtidens by

Temaerne for Folkekirkemødet i år er ’Den relevante gudstjeneste’ og ’Mennesket og kirken i fremtidens by’. Her bliver der mulighed for at debattere nogle af de største udfordringer for folkekirken i fremtiden. 

Nye kvarterer skyder op i landets større byer, men hvordan spiller folkekirken sammen med en by i vækst? Det vil kirkeminister Mette Bock og sociolog Emilia van Hauen debattere til Folkekirkemødets første arrangement, der starter klokken 12. 

Debatten mellem Mette Bock og Emilia van Hauen bliver også sendt live på folkekirkens Facebookside.

LÆS MERE: Gudstjenesten sendes til eftersyn

Debat om gudstjeneste og samtalekoncert

Efterfølgende vil biskop Marianne Christiansen og professor Lars Qvortrup diskutere, hvordan en gudstjeneste kan sættes sammen, så den bliver endnu mere relevant. Her vil forfatter Søren Ulrich Thomsen også give et forsvar for gudstjenesten. 

Folkekirkemødet slutter med i selskab med sangerinden Marie Carmen Koppel i Skt. Lukas Kirke i Aarhus. Marie Carmen Koppel giver først en times koncert. Herefter vil hun tale om musik og tro med journalist Lisbeth Brocelius Meléndes.

Folkekirkemødet

Foregår i Turbinehallen i Aarhus den 26. august kl. 12.00-17.30

Kl. 19.30 slutter sangerinden Marie Carmen Koppel dagen af med en samtalekoncert i Skt. Lukas Kirke.

Folkekirkemødet er et gratis arrangement for alle interesserede, og du behøver ikke at tilmelde dig. 


Læs mere her, hvor du også kan finde det fulde program.

 

Bag Folkekirkemødet står Landsforeningen af Menighedsråd, Indre Mission, Grundtvigsk Forum, Kirkefondet, Præsteforeningen, Dansk Diakoniråd, KFUM og KFUK i Danmark og FDF.