Fortsæt til hovedindholdet

Når kærligheden vækker til live

Af Sarah Auken

Lars Husums kræftsyge far fik troen på livet tilbage, da han modtog besked om, at han skal være farfar. 

Rent fysisk har Lars Husums far altid været stærk og robust, men da han bliver ramt af en alvorlig kræftsygdom, ændrer det sig totalt.

Lars Husum bliver vidne til sin fars forvandling fra usårlig og udødelig faderfigur til svagelig gammel mand på vej væk fra livet.

Men da Lars Husum fortæller sin kræftsyge far, at hans kone er gravid, sker der noget uventet. 

Et mirakel i livet

Nyheden vækker et håb og en længsel i ham efter at kunne være der for det kommende barnebarn. Han har fået noget at leve videre for. Kærligheden driver ham tilbage til livet. 

Den oplevelse er blevet udgangspunkt for den novelle, Lars Husum har skrevet til bogen ’Gennem den kulsorte sky’, hvor en række danske forfattere fortolker påskens begivenheder.

- Jeg ville tage udgangspunkt i et mirakel i mit liv. Et sted, hvor jeg helt konkret har oplevet en genopstandelse og følt en tro på, at kærligheden vækker til live igen, fortæller Lars Husum, der fortolker opstandelsen i bogen. 

- Opstandelsen er dér, hvor min far vælger at tro på noget, der er større end sin egen dødelighed. Jeg kan ikke forklare, hvor min far får styrken fra. Det er større, end hvad jeg kan rumme, siger forfatteren.

Tvivlen gør troen stærk

Lars Husum karakteriserer sig selv som "tvivlende ikke-troende".

Tvivlen er årsag til, at han ikke er troende, men alligevel mener han, at netop tvivlen er af stor betydning for troen.

- Jeg har altid tænkt, at det, der gør troen stærk og misundelsesværdig er, at der er plads til tvivlen. Det er tvivlen, der giver troen modspil, forklarer han.

Lars Husum er medforfatter til antologien ’Gennem den kulsorte sky’, hvor syv forskellige forfattere har fortolket påskens begivenheder. Udgivelsen af antologien er første del af et større påskeprojekt i folkekirken.

Læs nogle af novellerne her.

Andre temaer