Fortsæt til hovedindholdet

Skinnerup Kirke

1. december
Aalborg Stift

Klik på afspilleren ovenfor, og se dagens julekalender afsnit.
Ønsker du at se filmen tekstet, kan du gøre det ved at trykke på CC-ikonet i afspilleren.

Tekst fra Bibelen, der passer til dagens afsnit

Jesu Fødsel

Med Jesu Kristi fødsel gik det sådan til: Hans mor Maria var forlovet med Josef, men før de havde været sammen, viste det sig, at hun var blevet med barn ved Helligånden. Med Jesu Kristi fødsel gik det sådan til: Hans mor Maria var forlovet med Josef, men før de havde været sammen, viste det sig, at hun var blevet med barn ved Helligånden.

Matthæus Evangeliet kapitel 1 vers 18

Kunstneren

Kurt Tegtmeier
1950

har arbejdet med maleri, grafik og foto, men de sidste år kun som billedhugger. For ham er billedhuggerarbejde et budskab fra krop til krop, hvorimellem der ikke kan indskydes noget mellemled. Hans værker fra 1970erne og 1980erne kendetegnes af mangfoldige eksperimenter med form, materiale, overflade- og rumvirkning og en udvikling hen imod et abstrakt eller stærkt stiliseret skulpturelt udtryk, inspireret af f.eks. Kasper Heiberg. 

Kurt Tegtmeier har vundet flere konkurrencer om offentlige udsmykninger, bl.a. til Thisted Rådhus og Ålborg Kaserner. I dåbsværelset i Hurup Kirke har han ved hjælp af spejle og trælister, der er bemalet i stærke farver og opsat tæt på en hvid væg, skabt en lysende, glædesfyldt rumvirkning, som ikke blot understreger de forventninger og håb, der knytter sig til dåben, men også er en utraditionel fornyelse af den kirkelige rumudsmykning som type. 

Hans foretrukne materiale har været forskellige former for metal, men til bl.a. portvagten ved Ålborg Kaserner har han arbejdet i granit. Denne store skulpturs sorte farve, dens kantede og tungt sluttede form og delvist blankpolerede overflade viser hans evne til at integrere værk, rum og funktion.

Om serien 'Glæden findes mange steder'

Præst og kunstanmelder Troels Laursen tager os med til forstæder, små byer og alternative kirkerum i fængsler, hospicer og hospitaler, der alle gemmer på kirkekunst. Værker, som kan fortælle historien om, at Glæden - findes mange steder. 

Klik på filmen, hvis du vil se en kort introduktion til serien.