Fortsæt til hovedindholdet

Grøndalskirken

7. december
Københavns Stift

Klik på afspilleren ovenfor, og se dagens julekalender afsnit.
Ønsker du at se filmen tekstet, kan du gøre det ved at trykke på CC-ikonet i afspilleren.

Tekst fra Bibelen, der passer til dagens afsnit

Jesu død

Og se, forhænget i templet flængedes i to dele, fra øverst til nederst. Og jorden skælvede, og klipperne revnede, og gravene sprang op, og mange af de hensovede helliges legemer stod op, og de gik ud af deres grave og kom efter hans opstandelse ind i den hellige by og viste sig for mange. Men da officeren og hans folk, der holdt vagt over Jesus, så jordskælvet og det andet, der skete, blev de rædselsslagne og sagde: »Sandelig, han var Guds søn.« Der var også mange kvinder, der så til på afstand, de havde fulgt Jesus fra Galilæa og sørget for ham. Blandt dem var Maria Magdalene, Maria, Jakobs og Josefs mor, og Zebedæussønnernes mor.

Mattæus Evangeliet kapitel 27 vers 51-54

Kunstneren

Sophia Kalkau
1960

I sin generation er hun en meget væsentlig kunstner og eksponent for nyudviklingen af skulpturen i dansk kunst. Hun er uddannet billedhugger, men hun arbejder både med fotografi og skulptur. Igennem disse medier undersøger Kalkau med alvor, humor og stringens forholdet mellem krop og skulptur, tilstedeværelse og fravær, synlighed og usynlighed. Hun kendes især for de minimalistiske og meget præcise hvide skulpturer, der minder om hverdagsagtige ting som æg, kugler, perler, hårnåle og terninger.

Hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi 1986-1996 fra Billedhuggerskolen og senere fra Skolen for Kunstteori og har tidligere studeret Kunsthistorie på Københavns Universitet samt publiceret lyrik og poetik.

I 2015 fik hun overrakt Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse.

Om serien 'Glæden findes mange steder'

Præst og kunstanmelder Troels Laursen tager os med til forstæder, små byer og alternative kirkerum i fængsler, hospicer og hospitaler, der alle gemmer på kirkekunst. Værker, som kan fortælle historien om, at Glæden - findes mange steder. 

Klik på filmen, hvis du vil se en kort introduktion til serien.