Fortsæt til hovedindholdet

Søllested Kirke

11. december
Lolland-Falster Stift

Klik på afspilleren ovenfor, og se dagens julekalender afsnit.
Ønsker du at se filmen tekstet, kan du gøre det ved at trykke på CC-ikonet i afspilleren.

Tekst fra Bibelen, der passer til dagens afsnit

Regnbuen

Gud sagde: »Dette er tegnet på den evige pagt, som jeg vil stifte mellem mig og jer og alle levende væsener hos jer. Jeg sætter min bue i skyerne; den skal være tegn på pagten mellem mig og jorden. Når jeg samler skyer over jorden og buen kommer til syne i skyerne, da husker jeg på min pagt med jer og alle levende væsener, alt levende; vandet skal aldrig mere blive til en vandflod, der ødelægger alt levende. Når buen viser sig i skyerne, vil jeg se den og huske på den evige pagt, som er mellem Gud og alle levende væsener, alt levende på jorden.« Gud sagde til Noa: »Det er tegnet på den pagt, som jeg har oprettet mellem mig og alt levende på jorden.«

Første Mosebog kapitel 9 vers 12-17

Kunstneren

Jens Christian Urup
1920-2010

Jens Christian Urup var en dansk maler og grafiker og uddannet på Det Det Kongelige Danske Kunstakademi fra 1943 til 1948.

Fra 1949 til 1958 deltog han i genskabelsen af Jørgen Sonnes frise på Thorvaldsens Museum. Han er kendt for sine kirkeudsmykninger. Han har blandt andet malet freskomaleriet i Lydum Kirke , freskomaleriet til altervæggen i Lindevang Kirke på Frederiksberg, de store glasmosaikker til Treenighedskirken i Esbjerg, glasmosaikker til Sankt Thomas Kirke på Frederiksberg, Sorgenfri Kirke og Virum Kirke, hvor han også skabte altergobelin og døbefont, gobeliner til Margrethekirken i Valby og loftsmaleriet i Elsted Kirke.

Han var medlem af Kunstnersamfundet, Billedkunstnernes forbund, Danmarks Bienale-komite 1961-63, Charlottenborgudstillingens bestyrelse 1956-61 og 1988-90 og Kunstakademiets og Kunstnersamfundets jury fra 1984-1990

 

Om serien 'Glæden findes mange steder'

Præst og kunstanmelder Troels Laursen tager os med til forstæder, små byer og alternative kirkerum i fængsler, hospicer og hospitaler, der alle gemmer på kirkekunst. Værker, som kan fortælle historien om, at Glæden - findes mange steder. 

Klik på filmen, hvis du vil se en kort introduktion til serien.