Fortsæt til hovedindholdet

Christianskirken

15. december
Haderslev Stift

Klik på afspilleren ovenfor, og se dagens julekalender afsnit.
Ønsker du at se filmen tekstet, kan du gøre det ved at trykke på CC-ikonet i afspilleren.

Tekst fra Bibelen, der passer til dagens afsnit

Alfa og Omega

Jeg er Alfa og Omega, den første og den sidste, begyndelsen og enden.

Johannes Åbenbaring kapitel 22 vers 13

Kunstneren

Bjørn Nørgaard
1947

er en dansk billedhugger, grafiker og performancekunstner. Han var elev på Eks-skolen. Han var 1985-1994 professor ved Det Kongelige Danske Kunstakademi og er medlem af Kulturkanonens udvalg for billedkunst.

Nørgaard blev landskendt for en hesteslagtning (hesten hed Røde Fane) på en mark ved Kirke Hyllinge i Hornsherred. Hesteofringen var en protest mod Vietnamkrigen i forbindelse med den omstridte udstilling Tabernakel på Louisiana i 1970. skulle oprindelig have fundet sted i forbindelse med en gruppeudstilling på kunstmuseet Louisiana (i parkanlægget), men Politiet nedlagde forbud med henvisning til veterinærlovgivningens hygiejne-regler vedr. "hjemmeslagtning". Filmen Hesteofring blev lavet over hesteslagtningen eller ofringen. Nørgaard har udført 17 gobeliner om Danmarks historie ophængt 1990 på Christiansborg. Gobelinerne var Dansk Industris gave til Margrethe 2. i anledning af hendes 50 års fødselsdag.

I 1980 modtog han Eckersberg Medaillen. I 1994 blev han Ridder af Dannebrog, 1999 modtog han Ingenio et arti og fik Den Kongelige Belønningsmedalje med krone og inskriptionen "1988 TAPETKOMPLOT 1999" for sit arbejde med gobelinerne. Og fra 2003-2018 udførte han Dronningens gravmæle i Roskilde Domkirke.

Om serien 'Glæden findes mange steder'

Præst og kunstanmelder Troels Laursen tager os med til forstæder, små byer og alternative kirkerum i fængsler, hospicer og hospitaler, der alle gemmer på kirkekunst. Værker, som kan fortælle historien om, at Glæden - findes mange steder. 

Klik på filmen, hvis du vil se en kort introduktion til serien.