Fortsæt til hovedindholdet

Haraldsted Kirke

17. december
Roskilde Stift

Klik på afspilleren ovenfor, og se dagens julekalender afsnit.
Ønsker du at se filmen tekstet, kan du gøre det ved at trykke på CC-ikonet i afspilleren.

Tekst fra Bibelen, der passer til dagens afsnit

Verdens skabelse

Gud sagde: »Der skal være lys på himmelhvælvingen til at skille dag fra nat. De skal tjene som tegn til at fastsætte festtider, dage og år, og de skal være lys på himmelhvælvingen til at oplyse jorden!« Og det skete; Gud skabte de to store lys, det største til at herske om dagen, det mindste til at herske om natten, og stjernerne. Gud satte dem på himmelhvælvingen til at oplyse jorden, til at herske om dagen og om natten og til at skille lys fra mørke. Gud så, at det var godt. Så blev det aften, og det blev morgen, fjerde dag.

Første Mosebog kapitel 1 vers 14-19

Kunstneren

Ulrich Rössing
1939

Hans arbejder kan anskues ud fra tre hovedgrupperinger, malerierne, det scenografiske og endelig udsmykningerne, herunder et stort antal kirkeopgaver, løst i et samarbejde mellem Ulrich Rössing og hans kone, billedvæveren Mette Lise Rössing. I hans maleri er menneskekroppen, det nære rum og landskabet centrale elementer. Koloritten er dæmpet, men ofte kraftfuld i udnyttelsen af det perspektiviske rum. I kompositionen inddrager han gerne figurer, eller fragmenter af figurer, for så at lade dem indgå som formelementer på linie med sætstykker i form af søjler, tekstile draperier eller imaginære bybilleder. Eksperimentet er væsentligt i hans arbejde og på en gang en udfordring og en begrænsning. Udfordringen kommer til udtryk i spændvidden fra malerierne over tekstilerne til det rumlige, mens begrænsningen ligger i vanskeligheden ved at komme fra eksperimentet til et mere fuldgyldigt værk.

Om serien 'Glæden findes mange steder'

Præst og kunstanmelder Troels Laursen tager os med til forstæder, små byer og alternative kirkerum i fængsler, hospicer og hospitaler, der alle gemmer på kirkekunst. Værker, som kan fortælle historien om, at Glæden - findes mange steder. 

Klik på filmen, hvis du vil se en kort introduktion til serien.