Fortsæt til hovedindholdet

Hospice Djursland

20. december
Aarhus Stift

Klik på afspilleren ovenfor, og se dagens julekalender afsnit.
Ønsker du at se filmen tekstet, kan du gøre det ved at trykke på CC-ikonet i afspilleren.

Tekst fra Bibelen, der passer til dagens afsnit

Jesus og disciplene ved Tiberias Sø

Tidligt om morgenen stod Jesus på strandbredden; disciplene vidste dog ikke, at det var Jesus.

Johannes Evangeliet kapitel 21 vers 4

Kunstneren

Maja Lisa Engelhardt
1956

er en dansk maler; og har siden 1981 boet i Asger Jorns hus i Colombes uden for Paris, hvor hun også har sit atelier, men hendes billeder næres fortsat først og fremmest af stærke naturoplevelser, hun modtog under sin opvækst ved Sejerøbugten. Hendes udtryksform er hovedsagelig abstrakt.

Hun har udsmykket adskillige kirker. Tit er det centrale en pastos skikkelse; måske af den opstandne Kristus, vi oplever. Noli me tangere – ”rør mig ikke”, hedder hendes altertavle i Skelund Kirke. Det var Jesus' ord til Maria Magdalene efter opstandelsen. Til Sankt Mariæ Kirke på Frederiksberg skabte hun Englevingen og Skabelsen. Mange af hendes alterbilleder findes i middelalderkirker. De er er malet med lette akrylfarver og indrammet i den oprindelige altertavles ramme.

Hun har sammen med Dronning Margrethe lavet illustrationer til Prinsgemalens digtsamling Roue libre / Frihjul, der udkom i 2010.

Om serien 'Glæden findes mange steder'

Præst og kunstanmelder Troels Laursen tager os med til forstæder, små byer og alternative kirkerum i fængsler, hospicer og hospitaler, der alle gemmer på kirkekunst. Værker, som kan fortælle historien om, at Glæden - findes mange steder. 

Klik på filmen, hvis du vil se en kort introduktion til serien.