Sorg og tab
Find en sorggruppe
En sorggruppe kan støtte i en svær tid.

Find en sorggruppe

Samtale og sorggrupper

Når man har mistet en nær pårørende, så kan det være en støtte at tale med mennesker, som har oplevet det samme som en selv. Det kan man gøre i en sorggruppe.

Sorggrupper i folkekirken er ikke et terapi- eller behandlingstilbud, men en mulighed for at finde støtte i den svære tid, som følger efter tabet af en nærtstående slægtning eller ven. Lederen af sorggruppen kan være en præst eller en frivillig ved kirken.

En sorggruppe forsøger ikke at fjerne den efterladtes sorg eller at presse vedkommende til at 'komme videre'. Men fællesskabet med andre, der har mistet, kan hjælpe med at bære sorgen og den forandrede hverdag. Du kan læse mere om, hvordan sorggrupper støtter på sorggrupperikirken.dk

Rammer og varighed

Det er for det meste gratis at deltage i en sorggruppe i folkekirken. Rammerne kan variere lidt, men grupperne består typisk at 5-10 personer, som mødes ca. to gange om måneden. Forløbene varer mellem 6 og 12 måneder. 

Find en sorggruppe tæt på dig

Der findes både sorggrupper for børn, unge og voksne. 
Hvis du gerne vil være med i en sorggruppe, så kan du få overblikket over sorggrupper i nærheden af dig på sorggrupperikirken.dk Her finder du et kort over kirkelige sorggruppetilbud, og du finder lokale kontaktpersoner, som kan hjælpe med at finde en sorggruppe til dig. 

Tal med præsten

Måske kan det virke overvældende at tale med flere mennesker om din sorg. Husk derfor, at du altid kan opsøge en præst og bede om en samtale om din sorg. Find din lokale præst her.

Læs også på sorggrupperikirken.dk: Når sorgens ensomhed bæres med ligesindede.