Fortsæt til hovedindholdet
Sorg og tab
Find en sorggruppe
En sorggruppe kan støtte i en svær tid.

Find en sorggruppe

Samtale og sorggrupper
 

Når man har mistet en nær pårørende, så kan det være en støtte at tale med mennesker, som har oplevet det samme som en selv. Det kan man gøre i en sorggruppe.

Sorggrupper i folkekirken er ikke et terapi- eller behandlingstilbud, men en mulighed for at finde støtte i den svære tid, som følger efter tabet af en nærtstående slægtning eller ven. Lederen af sorggruppen kan være en præst eller en frivillig ved kirken.

En sorggruppe forsøger ikke at fjerne den efterladtes sorg eller at presse vedkommende til at 'komme videre'. Men fællesskabet med andre, der har mistet, kan hjælpe med at bære sorgen og den forandrede hverdag. Læs mere om, hvordan du kan få støtte.

Rammer og varighed

Det er for det meste gratis at deltage i en sorggruppe i folkekirken. Rammerne kan variere lidt, men grupperne består typisk at 5-10 personer, som mødes ca. to gange om måneden. Forløbene varer mellem 6 og 12 måneder. 
 

Find en sorggruppe tæt på dig

Der findes både sorggrupper for børn, unge og voksne. Vil du gerne være med i en sorggruppe? Find en sorggruppe nær dig.

Tal med præsten

Måske kan det virke overvældende at tale med flere mennesker om din sorg. Husk derfor, at du altid kan opsøge en præst og bede om en samtale om din sorg. Find din lokale præst her.