Fortsæt til hovedindholdet
Om folkekirken
Kirken i Ørestad

Den yngste danske kirke

Folkekirken har omtrent 2340 kirker fordelt rundt i landet. Nogle lukker, og bygningerne bliver brugt til andre formål, mens nye kommer til. Den nyeste er Kirken i Ørestad i København. Den blev indviet den 2. søndag efter påske den 15. april 2018 af biskop over Københavns Stift Peter Skov-Jakobsen.

Se flere billeder, og læs mere om kirken i billedserien nedenfor.

Kirken i Ørestad har fået midlertidig plads i bygningen 8tallet, som er tegnet af Bjarke Ingels Group. En helt ny kirkebygning skal efter planen stå færdig om 5-7 år. 

Kirken har bevaret de rå betonflader, som passer ind i Ørestadens øvrige nybyggeri. Et stort kors hænger på endevæggen. Det har tidligere hængt i Enghave kirke på Vesterbro, der lige nu er under ombygning.

Hundrede rustrøde polstrede stole fra HAY, som er lette at sælge videre, hvis de da ikke skal med, når kirken flytter til en permanent adresse. 

Den Danske Salmebog ligger klar til at blive brugt.

Selve kirkerummet er smalt og aflangt. Stolerækkerne omkranser det enkle alter og døbefonten. Der bliver ikke knæfald, men stående altergang ved højmesserne. 

Kirkens interiør er tidløst og enkelt, det samme gælder alteret.

Indgangen til kirkesalen.

Rundt om i kirken hænger malerier af kunstneren Caroline Krabbe.

Sognepræst Rikke Weissfelds kontor.

Kirken i Ørestad skal betjene Ørestadens godt 15.200 indbyggere, men alle er velkomne til at besøge kirken. Højmesse hver søndag kl. 11.00. 

Fotograf: Henrik Joel Dons Christensen