Advent og jul
Åbne juleaftener
I nogle kirker kan du holde juleaften

Åbne juleaftener

Find en kirke eller et værested i nærheden af dig, som holder åbent juleaften.

(Oversigten er sidst opdateret i december 2019)

Region Hovedstaden

Nazaret Kirke, Ryesgade 105B, København
Efter gudstjenesten kl. 16 samles vi i den festligt pyntede krypt og fejrer jul sammen. Der er lækker julemiddag (and, flæskesteg, risalamande), juletræ, julesalmer og -sange, pakkeleg (husk gave til ca. 50,- kr.) og meget andet. 

Julehjælp

Vil du søge julehjælp eller bidrage til, at andre får hjælp til at holde jul? 

Læs om julehjælp her

Der kan deltage max 40 personer. Det koster 100,- kr. for voksne at deltage, børn er gratis. Tilmeldingen er åben fra den 1/11 og lukker den 13/12. Tilmelding og betaling hos kordegn Søren Wassberg på kirkekontoret i Ryesgade.

Simeons Kirke, Sjællandsgade 12 B, København N
Juleaften med andesteg og hygge i Simeons Kirke. Har du lyst til at være sammen med andre, måske endda nogen du ikke kender, juleaften, så kom til vores julemiddag. Vi spiser klokken 18, men vi starter med at lave mad sammen allerede fra klokken 12. Middagen koster 100 kroner, og der er tilmelding på kordegnekontoret senest den 6. december. Her kan frivillige til madlavningen også melde sig senest den 29. november.

Nathanaels Sognegård, Holmbladsgade 19, København S
Vi serverer and- og flæskesteg, julemedister med tilbehør og rødvin, ris a la mande med kirsebærsovs (der er mandelgave) og portvin. Kaffe, te, hjemmebagte julesmåkager og julegodter. Dans omkring juletræet, hvor vi synger sange og salmer. Tidspunkt: start kl. 18, slut cirka kl. 23. Pris for voksen 200 kr. og børn 5-11 år 100 kr. Børn under 5 år gratis. Arrangementet afholdes udelukkende med frivillige.

Avedøre Kirke, Trædrejerporten 6, Hvidovre
Vil du gerne holde jul sammen med andre, kan du købe billet til juleaften i kirken. Der vil være julegudstjeneste kl. 16.00, og derefter starter middagen kl. 18.00 med efterfølgende dans om juletræet i kirken og gaver til alle. Info om pris og tilmelding kan ses på kirkens hjemmeside omkring december.

Tingbjerg Kirke, Langhusvej 1, Brønshøj
Også Tingbjerg kirke holder juleaften for alle, der vil fejre jul i godt selskab. Det koster 100 kr. at være med - dog er prisen 50 kr. for børn under 14 år. Drikkevarer medbringes selv eller købes særskilt på dagen. Tilmelding senest den 19. december til kirketjeneren.

Sthens Kirke, Egevænget 2, Helsingør
Juleaften for både enlige og par eller familier, der gerne vil være sammen med andre og møde nye mennesker denne aften. Juleaften starter kl. 17 med kaffebord, hvor gæsterne hilser på hinanden. Middagen starter kl. 18 og slutter cirka kl. 22. Efter middagen synges der julesange og danses omkring træet.

Sagahuset, Sagavej 2, Rønne (Bornholm)
Traditionel juleaften med flæskesteg, risalamande, dans omkring juletræet og en gave til hver. Arrangementet negynder kl. 18.00, og festen slutter cirka kl. 21.30. Man skal være selvhjulpen for at deltage – eller selv medbringe en hjælper. Som udgangspunkt er arrangementet gratis, men vi tager gerne imod donationer. Vi har i øjeblikket brug for frivillige til at servere, vaske op m.m. Tilmelding inden den 1. december til kirkekontoret på tlf. 56 95 36 95.

Skibby Sognegård, Selsøvej 4B, Skibby
Så nærmer julen sig igen, og ligesom de to forrige år åbner vi atter dørene i Sognegården og byder ind til julefest. Det foregår kl. 17.30-21.00 i sognegården. En hyggelig aften med alt, hvad der hører til: flæskesteg, and, rødkål, kartofler og sovs, ris á la mande med mandelgave, kaffe, julesmåkager og konfekt. Vin og vand hører naturligvis med til en god fest. Vi skal naturligvis også danse om juletræet og synge nogle af de smukke julesange. Kom og nyd en hjertefest. Pris: 150,- kr. som betales ved tilmeldingen til: Bank Nordea - Reg.nr.: 1344 - Kontonr.: 0747 796 599. Tilmelding senest fredag den 13. december. Vi sørger naturligvis for Kirkebil. Tilmelding til juleaften og kirkebil til kordegn Gitte. Ring/SMS på 22 24 60 40 eller send mail til giho@km.dk.

Region Sjælland

Roskilde Domkirke, Konventhuset, Domkirkestræde 10, Roskilde
Konventhuset er hvert år ramme om en festlig juleaften, som fejres med læsning af juleevangeliet, traditionsrig julemiddag, mandelgaver, småkager, dans om juletræet, hyggeligt samvær og hvad der ellers hører en juleaften til. Alt sammen takket være donationer og frivillige hjælpere. Arrangementet varer fra kl. 17.00-21.30 (dørene åbnes kl. 16.30). Pris: 100 kr.

Tersløse Sognegård, Holbergsvej 82, Dianalund
Dianalund menighedspleje inviterer til juleaften i sognegården. Vi starter med julegudstjeneste kl. 16.00, og derefter er der velkomst og en kop kaffe med lidt julesmåkager. Dørene åbnes til den store sal til festdækkede juleborde og stort juletræ. En julemiddag med ande- og flæskesteg, dessert med mandelgave efterfølges af julesang og dans omkring juletræet. I år er der gaver til børnene. Det koster 50 kr. at deltage, og man skal være selvhjulpen for at deltage, ellers skal man tilmelde en ledsager, som kan hjælpe én. Der er plads til max 50 gæster. Vi slutter aftenen kl. 22. Tilmelding på kirkekontoret senest den 14. december på tlf. 58 26 41 44 eller på topet@km.dk, hvor man også oplyser om kørselsbehov.

Aktivitetscenteret Munkesøen, Esbern Snaresvej 55, Kalundborg
Hvert år arrangerer Menighedsplejen i Kalundborg Provsti juleaften for ældre og enlige og for de, der af den ene eller anden grund er nødt til at fejre denne aften alene. Der vil blive serveret traditionel julemiddag, hvorefter vi vil julehygge med julens salmer og sange, og julegaver bliver der også uddelt. Deltagergebyr kr. 50 pr. person, der skal betales ved tilmeldingen. Ønsker man transport til og fra arrangementet, koster det kr. 100 pr. husstand, som også betales ved tilmeldingen. Tilmelding til julearrangementet kan ske ved henvendelse til Inge Aachmann Rasmussen, på tlf. 51 50 18 67, alle hverdage kl. 10-12, senest den 7. december.

Lindeskovkirken, Grønsundsvej 32, Nykøbing Falster
Efter julegudstjenesten klokken 16.00 tilbyder vi afslappende hygge i sofaerne i kirkens ungdomsafdeling frem til klokken 17.30, hvor det er ved at være tid til traditionel dansk julemad. Vi går om juletræet og hygger med hinanden. Senest ved 22-tiden siger vi tak for en dejlig aften. Der kan højest være et deltagerantal på 40 personer. Du må gerne tag en af dine egne julegaver med til dig selv. Prisen for at deltage er: voksne 100 kr. børn gratis. Til arrangementet kan på sædvanlig vis bestilles kirkebil til julegudstjenesten. Når den enkelte, der har benyttet kirkebil til arrangementet, ønsker at tage hjem, hjælper arrangørerne med hjemtransport efter aftale. Kontakt vedr. juleaften: Helle Wedel Munk, 40 61 87 34. Betaling til Vera Nedergaard Hansen: ​veraogper@gmail.com. MobilePay 23 36 79 67 med​ ​tekst: Juleaften + dit navn og tlf. eller Danske Bank Reg. nr. 4386 kontonr. 4386324158.

Hunseby præstegård, Hunseby Kirkevej 8, Maribo
Vi er efterhånden blevet en hel lille julefamilie, der samles i Hunseby præstegård juleaften. Det er nu fjerde gang, vi holder juleaften for dem, der ikke har andre steder at holde jul. Vi spiser and, flæskesteg og risalamande, og vi synger julesange og går om juletræet. Vi slutter med kaffe og godter, og vi hygger os og taler om alt det, der er sket siden vi så hinanden sidst. Men hvert år kommer der heldigvis nye julegæster til, og det er dejligt. Man ankommer kl. 18.00 og tager hver to gaver med til 20 kr., som vi spiller om i aftenens løb, og så slutter vi kl. 22.00. Ring til sognepræst Gitte Sylvest Larsen i Hunseby for tilmelding på: 54780548.

Region Syddanmark

Folkekøkkenet Bænkevarme (KFUM), Haderslevvej 47, Kolding
Inviterer til juleaften. Prisen er 50 kr. pr. person, og der er 50 pladser, fortrinsvis til brugere af stedet.

Brændkjærkirken, Agtrupvej 114, Kolding
Y´s Men´s Club afholder Juleaften i fællesskab i Brændkjærkirken. Arrangementet starter kl. 17.30 og slutter kl. 21.30. Billetter á 210 kr. kan købes hos Liva Stormarked, Domhusgade 6, 6000 Kolding samt på Brændkjærkirkens Kordegnekontor. Billetterne sælges fra 11. november.

Den Gamle Latinskole, Domkirkepladsen 3, Haderslev
Hvert år indbyder Haderslev Domsogn til juleaften i Den Gamle Latinskole for alle, der har lyst til at være sammen denne særlige aften. Aftenen forløber som en meget traditionel dansk juleaften med god julemad og masser af sange og salmer og dans omkring træet. Det er gratis at deltage.
Tilmelding til kirkekontoret på tlf. 74 52 36 33.

Kvaglund Kirke, Kvaglundparken 18, Esbjerg
Fælles juleaften kl. 17.30 - 22.00. Man kan gå direkte til fælles juleaften efter gudstjenesten kl. 16.00. Der lægges vægt på, at det skal være en festlig, hyggelig og glædelig aften med julemad og lækkerier, gaver, dans om juletræet, juleevangelium, julesalmer mm. Pris: 160 kr. Børn halv pris. 
Man skal tilmelde sig ved at udfylde en blanket, som kan fås ved at ringe på tlf. 30 54 10 66. Tilmeldingsfrist den 13.december.

Hannerup Kirke, Prangervej 114, Fredericia
Du inviteres hermed til Juleaften i fællesskab med andre kl. 17-22. Menuen er andesteg, flæskesteg og risalamande. Senere på aftenen er der dans om juletræet, kaffe og konfekt. Alle er velkomne; enlige, par og familier. Kom gerne til Julegudstjeneste i kirken kl. 16. Vil du være frivillig hjælper og hygge om folk, dække bord, pynte juletræ, få maden ind og ud, så kontakt Søren Thorsen på stho@km.dk eller tlf: 61 27 25 04. Tilmelding til Margit Hansen på mws@km.dk eller 75 92 93 29. Pris: 50 kr. for voksne. Børn under 15 år 25 kr.

Vejle Missionshus, Olgasvej 14, Vejle
Jul i Fællesskab arrangeres af Vejles fire bykirker - Sct. Nicolai, Vor Frelsers, Sct. Johannes og Nørremarkskirken og er en invitation til at fejre julen i et trygt og varmt fællesskab med julemiddag, julehygge og sang. Der afholdes både Juleaften og 1. juledag, og man kan deltage i det ene eller begge arrangementer. Det koster 35 kr. pr. arrangement at deltage (børn under 15 år gratis). Tilmelding og betaling på kirkekontoret senest den 18. december.

Give sognehus, Bøgetorvet 1, Give
Når julegudstjenesten kl. 15 i Give Kirke er slut, holder Menighedsrådet og Y's Men Club 'Jul i fællesskab' fra kl. 16.30. Arrangementet begynder med kaffe og hygge, og senere serveres en traditionel, dansk julemiddag. Efterfølgende er der julesalmer samt dans om juletræet. Pris: 75 kr. pr. voksen. Børn under 10 år er gratis. Tilmelding til kirkekontoret senest den 11. december på tlf. 75 73 10 09 eller på mail: give.sogn@km.dk.

Region Midtjylland

Folkekirkens Café og Dagligstue, Møllegade 22A, Ikast
Hjemlig juleaften med andesteg og risalamande, juletræ, dans og salmer. Aftenen starter kl. 17.00 og slutter cirka kl. 22.00. Pris: 100 kr. Tilmeldingsfrist cirka en uge før. Kontakt caféen på tlf. 97 25 04 75.

Lemvig Kirkehus, Torvet 10, Lemvig
Vil du dele julens glæder med andre, og har du lyst til at opleve en hyggelig ”Jul i Fællesskab”, så er du velkommen til at holde juleaften i Lemvig Kirkehus. Der er kaffe og velkomst i kirkehuset kl. 14.30, juleaftensgudstjeneste i Lemvig Kirke kl. 15.30 og dernæst musikalsk indslag, julemiddag, fællessang og dans om juletræet, pakkespil, juleevangelium og juleknas fra kl. 16.30. Aftenen slutter kl. 21.15. Pris: 100 kr. Gratis for børn under 15 år. Alkoholfri aften. Tilmelding gerne før den 15. december til kirkekontoret på tlf. 97 82 07 86 eller på mail lemvig-sogn@km.dk.

Johannesgården ved Sct. Johannes Kirke, Sct. Johannes Alle 1, Aarhus
Der er mulighed for at deltage i gudstjenesten kl. 16.00, hvorefter der er kaffe i Johannesgården, og kl. 18.00 er der julemiddag. Juleaften fejeres traditionen tro med julemad, julegaver, julesange og julehygge. Vi plejer at være en god blandet flok, hvor der plads til alle. Arrangementet slutter cirka kl. 22.00. Folder om juleaften med flere oplysninger kan hentes i Johannesgården fra den 1. november. Tilmelding kan ske til kirkekonteret eller på kirkens hjemmeside fra 1. november og frem til den 13. december. Der er max plads til 60 personer, så skynd dig at melde dig til – der plejer at være rift om pladserne. Det koster 75 kr. pr person at deltage.

Gellerup Kirke, Gudrunsvej 88, Brabrand
Vi fejrer juleaften for alle, der har lyst at være med. Kl. 16.00 begynder vi med gudstjeneste i kirken og fortsætter med kaffe og juleknas i kirkens underetage. Kl. 18.00 er der spisning med klassisk julemad, and, flæskesteg og risalamande, og senere er der julefortælling, sang og dans om juletræet. Der er en julegave til alle. Der bliver også tid til julehygge med kaffe og konfekt. Vi forventer, at aftenen afsluttes kl. 21.30. Prisen er 80 kr. for voksne og 35 kr. for børn. Tilmelding til kirkekontoret eller på tlf. 51382265 senest den 16. december.

Lokalcenteret Vejlby, Vikær Toften 6, Risskov
Juleaften i Caféen på Vejlby Lokalcenter. Fællesspisning og hyggeligt samvær med juletræ og julesange. Dørene åbnes kl. 17, og maden serveres cirka kl. 18.30. Tilmelding i Caféen på Lokalcentret eller på Vejlby Kirkes kontor fra den 1. november til og med den 13. december 2019. Pris pr. person: kr. 50. Børn under 12 år: gratis. Vi glæder os til at se jer. Mange hilsner fra aftenens værter.

Odder Kirkecenter, Kirkesti 3, 8300 Odder
Skal du sidde alene, eller har du lyst til en anderledes juleaften, hvor fællesskabet er i centrum? Så er du hjertelig velkommen til fælles juleaften i Odder Kirkecenter. Frivillige værter vil byde velkommen og sørge for god stemning og en lækker julemiddag. Vi begynder kl. 18 med at spise sammen. Derefter er der julehygge med musik, sang og måske en dans omkring juletræet. Pris: 100 kr. pr. person. Tilmelding til kirkekontoret på 87802530 senest den 13. december.

Hadsten Sognegård, Kirkevej 5, Hadsten
BEMÆRK: LILLEJULEAFTEN DEN 23. DECEMBER. Vi afholder Lillejuleaften i Hadsten Sognegård for alle, der måtte have lyst. Vi begynder kl. 16.00 med gudstjeneste i Sct. Pauls kirke (ved siden af Sognegården), hvorefter vi følges til Sognegården. Her drikker vi kaffe, laver julepynt og hjælpes ad med at pynte salen og juletræet. Kl. 18 spiser vi julemiddag og tager herefter forskud på juleaften med sang, dans om juletræ, pakkeleg og godter. Man skal medbringe en gave til pakkeleg (cirka 25 kr.) – resten af arrangementet er ganske gratis. Aftenen slutter cirka kl. 21. Tilmelding til Hadsten Kirkekontor senest mandag den 16. december (86 98 04 25 eller kirkekontoret@hadstensogne.dk). Der kan bestilles kirkebil til arrangementet (Karins Taxi tlf. 86 98 35 70). Har man plejebehov, skal evt. plejepersonale medbringes.

Hinnerup Sognegård, Ådalsvej 10, Hinnerup
Vi fejrer juleaften i sognegården fra kl. 17.00 - 20.30 med traditionel dansk julemad, risalamande og mandelgave. Vi forsøger at skaffe en gave til alle deltagende, men prioriterer børnene. Efter maden danser vi om juletræ og synger salmer. Som afslutning serverer vi kaffe, småkager og juleslik. Det er gratis at deltage, og man tilmelder sig hos Kirken i Hinnerup senest en uge før jul.

Alderslyst Kirke, Tulipanvej 15, Silkeborg
Juleaften fra kl. 12.00-17.00. Der vil være traditionel julemiddag med and, flæskesteg, risalamande, julegudstjeneste kl. 14.30, dans om juletræet og en enkelt gave. Pris: Voksne 50 kr., børn gratis. Tilmelding til kirkekontoret - begrænset antal pladser.

Getsemane Kirke, Houmannsgade 41, Horsens
Har du lyst til en anderledes juleaften, og er du mellem 20 og 40 år? Så kom til juleaften i Getsemane. Vi mødes om eftermiddagen kl. 15 og forbereder aftenens julemenu og fejrer efterfølgende julegudstjeneste og juleaften sammen. Alle medbringer en gave, der skal være købt i genbrug. Så bytter vi gaver, når vi har danset om juletræet. Man skal tilmelde sig senest mandag den 16. december ved at sende en sms til Sarah Høgh Lodberg (præst i Getsemane) på 20 58 58 26. Aftenen koster 135 kr. pr. voksen og 50 kr. pr. barn (2-12 år). Glædelig jul!

Kirkens Korshærs Varmestue, Sct. Leonis Gade 8, Viborg
Varmestuen holder juleaften kl. 16.00 - 21.00. Aftenen starter med gudstjeneste kl. 17.00 med efterfølgende middag. Arrangementet er gratis. Tilmelding til varmestuen ved personligt fremmøde.

Sct. Margrethes Gård, Gl. Randersvej 4, Viborg
Ønsker du at fejre jul sammen med andre, så tilmeld dig ”Jul i Fællesskab”. Den 24. december holder vi juleaften sammen i hyggelige lokaler centralt i Viborg. Klokken 18.00 er der traditionel dansk julemiddag med risalamande og mandelgaver. Derefter tændes juletræet, juleevangeliet læses og der synges julesalmer og danses omkring juletræet. Der uddeles julegaver, serveres kaffe og som afslutning på aftenen får alle en godtepose med hjem kl. 22.00. Pris: 50 kroner. Tilmelding og yderligere oplysninger: Ring til Elise Secher på tlf. 28 30 28 66 eller send e-mail til elise@kirkernessocialearbejde.dk. Tilmeldingsfrist: Gerne inden 15. december 2019.

Sankt Peders Kirke, Fabersvej 43, Randers
Har du lyst til at fejre juleaften i fællesskab med andre – store og små, unge og gamle? Der bliver rig mulighed for at hjælpe til og byde ind, både før, under og efter. Der vil blive spist traditionel julemad, sunget salmer og danset om juletræ. Der er drop-in mellem kl. 16.30-17.30 - umiddelbart efter den sene julegudstjeneste. Aftenen slutter cirka kl. 22. En endelig tilmelding vil være at finde i kirke og hus og på diverse sociale medier start november. Pris: 100 kr. Det er kirke- og kulturmedarbejder, Irene Abildgaard, og familie, der er tovholdere på aftenen.

Region Nordjylland

Snedsted sognegård, Snedstedvej 97, Snedsted
Snedsted Kirke inviterer til juleaften i Snedsted Sognegård. Der er kaffe på kanden fra kl. 17.00, og spisningen starter kl. 18.00 med god traditionel julemad. Aftenen slutter omkring kl. 22 med kaffe og konfekt. Der vil være dans om juletræet, julesange og en lille julegave til alle. Det koster 100 kr. at deltage. Tilmelding (gerne inden den 15. december) til Charles Knudsen på tlf. 20490732, Mona Lisa Nielsen på tlf. 30317773 eller til Bente Dommerby på tlf. 61747618.

Nibe–Vokslev Sognegård, Kirkestræde 6, Nibe
Alle interesserede inviteres til juleaften i sognegården. Kl. 16 vil der være kaffe og småkager. Kl. 18 serveres julemiddag. Cirka kl. 20 tændes juletræet – vi ”går” omkring juletræet – synger de kendte julesalmer/sange og hører juleevangeliet. Der vil selvfølgelig være en gave til hver. Senere serveres kaffe med småkager og juleknas. Af hensyn til maden bedes man tilmelde sig til Kirkekontoret på tlf. 98 35 14 63 eller mail kis@km.dk senest mandag den 9. december. Pris for aftenen: 50 kr. pr. person – børn under 12 år gratis. Spørgsmål om juleaften rettes til Kjeld og Birte Fjorback, tlf. 30 90 20 02/ 29 68 60 52.

Brønderslev sognegård, Bredgade 102, Brønderslev 
Menighedsrådet indbyder alle interesserede til at fejre juleaften i Sognegården. Vi har gjort alt for, at det skal blive en hyggelig juleaften med julemad, juletræ, julegaver, julesange og -salmer - ja alt, hvad der hører til en god dansk juleaften. Der er juleaftensgudstjeneste kl. 15.30 i Brønderslev Kirke. Der serveres kaffe i Sognegården fra kl. 16.00, og kl. 17.30 er der julemiddag. Aftenen slutter cirka kl. 21.00. Pris: Kr. 125,- pr. voksen (børn gratis). Tilmeldingsfristen er den 17. december.

Udlandet

Frederikskirken i Paris, Frankrig
Frederikskirken holder juleaften for danskere i Paris. Efter den sene gudstjeneste kl. 17 afholdes der traditionel dansk julemiddag med dejlig mad, pakkeleg, julesange og dans om juletræet. Tilmelding til præsten på tilmelding@frederikskirkenparis.dk senest den 19. december. Tilmeldingen er bindende. Prisen er 25 € for voksne, 20 € for unge og 10 € for børn.

Den Danske Sømandskirke i Singapore
Alle, der sidder alene, søens folk, alle der er på gennemrejse, på ferie, på studieophold eller dem, der skal blive og arbejde henover julen er velkomne til en traditionel dansk juleaften i Den Danske Sømandskirke. Efter gudstjenesten klokken 15.00 hjælpes vi ad med at forvandle kirken til en hyggelige spisestue med juletræ og nissepynt. Vi laver de sidste forberedelser i køkkenet, imens vi hygger med godter og et glas bobler eller en sodavand. Julemad – julegodter – dans om juletræet – pakkeleg. Pris for voksne: 50 SGD + en pakkelegsgave til 10 SG. Børn: 25 SGD + en pakkelegsgave til 10 SGD. Prisen dækker hele aftenen, inkl. mad, vin, øl, sodavand, snacks, kaffe, chokolade, konfekt. Tilmelding og betaling her: https://forms.churchdesk.com/f/ByQCMFuwB

Den Danske Sømandskirke i New York, USA
Sømandskirken indbyder til hyggelig juleaften. Efter julegudstjeneste kl. 16 gør vi klar til en traditionel julefejring med alt, hvad hjertet kan begære. Der er julemiddag kl. 17.30 efterfulgt af risalamande, mandelgave, dans om juletræet, besøg af julemanden, og aftenen bliver sluttet af med kaffe og julebag. Vi har begrænset antal pladser, og tilmelding er mulig som både fastboende danskere samt deres gæster og turister. Pris: $50 per person. Halv pris for børn i alderen 3-14 år.

Du kan også holde øje med Danske Sømands- og Udlandskirkers hjemmeside