Fortsæt til hovedindholdet
Helligtrekonger
Din Helligtrekonger
Traditioner til Helligtrekonger

Sådan kan du fejre helligtrekonger

Vil du gerne fejre helligtrekonger? Find inspiration til at markere julens afslutning helligtrekongersaften med lys, kager, sang og historie.

Dejlig er den himmel blå

Syng Grundtvigs salme om de vise mænd fra Østerland eller lyt til den her.

Dejlig er den himmel blå er Grundtvigs første salme fra 1810. Den oprindelige udgave har 19 vers og genfortæller hele Bibelens fortælling om de tre konger.

Tænd et helligtrekongerslys

Tænd et trearmet helligtrekongerslys. De kan købes i flere museumsbutikker og i visse genbrugsbutikker, som bliver drevet af kirkelige organisationer. Nogle tilbyder at sende lyset. Du kan også tænde tre almindelige lys og eventuelt pynte dem.

En god historie

Læs i Bibelen om stjernetyderne fra østen (Matthæusevangeliet kap. 2). Du kan også finde J. Krohns Peters Jul fra 1866 frem og læse de sidste sider om Helligtrekongersaften og Efter julen. Hvis juletræet har fået lov at stå til i aften, er det måske tid at genlæse H. C. Andersens eventyr Grantræet.

Kongekage

Spis de sidste julesmåkager og bag en kongekage eller Galette des Rois, som den hedder i Frankrig, hvor traditionen stammer fra. Husk at gemme en bønne i kagen, lige som du gemmer en mandel i risalamanden juleaften. Den, som får bønnen, er konge for en dag og må bestemme resten af dagen.  

FAKTA: