Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Klokkeringning for reformationen

Et kvarters klokkeringning over hele landet på 500-års dagen for reformationen, udmeldelser og vielser uden for kirkens rum blev blandt andre ting drøftet på biskoppernes seneste møde.

På reformationsdagen den 31.10.2017 anbefaler landets biskopper nu 15 minutters klokkeringning i alle kirker landet over. 

Ved bispemødet den 25.-27. oktober drøftede de 12 biskopper fra Danmark, Færøerne og Grønland den landsdækkende reformationsfejring. De foreslår, at man gør den lokale søndagsgudstjeneste den 29. oktober 2017 til en reformationsgudstjeneste eller at man afholder en særlig gudstjeneste på reformationsdagen den 31. oktober 2017.

Samtidig opfordrer de til, at de lokale kirker ringer med klokkerne i 15 minutter, så man i fællesskab markerer reformationsdagen på samme måde landet over. 

LÆS OGSÅ Nu begynder reformationsåret

Ind- og udmeldelser til debat

Ved mødet drøftede biskopperne også den seneste tids ind- og udmeldelser af folkekirken. Biskopperne tager situationen alvorligt og ønsker at undersøge årsagerne til det stigende antal udmeldelser.

I lyset af debatten diskuterede biskopperne samtidig, hvordan man kan styrke folkekirkens kommunikation. De vil derfor arbejde videre med kommunikationen i 2017.

Vielse uden for kirkens rum

I en to-årig forsøgsperiode åbnede biskopperne i 2013 op for muligheden af at blive viet i det fri. Evalueringerne af forsøgsperioden blev fremlagt og biskopperne blev enige om at nedsætte et udvalg, der skal arbejde på at gøre ordningen permanent.

Blandt andre emner på bispemødet var et pilotprojekt om konfirmationshjælp fra Lolland-Falsters Stift, folkekirkens beredskab i forbindelse med seksuelle overgreb, optagelse på teologistudiet samt et vejledende ritual for vielse og velsignelse af par af samme køn.

LÆS OGSÅ Vielser i det fri

 

Vil du gerne læse hele referatet fra biskoppernes møde den 25.-27. oktober, kan du finde det her