Fortsæt til hovedindholdet
Nyheder
Nyheder

Modtag nadveren ved din radio

Biskop opfordrer lytterne til at finde lidt brød og vin frem før P1-gudstjenesten, når han søndag holder gudstjeneste i en mennesketom domkirke.

På søndag sender DR P1-gudstjenesten direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke uden menighed. Biskop Peter Skov-Jakobsen prædiker og opfordrer lytterne til at deltage i nadveren hjemme ved radioen. Foto: Peter Friis Nielsen.

Ellen Aagaard Petersen

Det skulle have været en festgudstjeneste med stor musik, fyldt kirke og Dronningen på første række. Søndag skulle udgivelsen af 'Bibelen 2020', en oversættelse af bibelen til nudansk, nemlig have været fejret i Københavns Domkirke. Men når biskop Peter Skov-Jakobsen går for alteret, bliver det for åben mikrofon i en tom kirke.

Danmarks Radio kan for tiden ikke sende de planlagte P1-gudstjenester fra skiftende kirker. Men i Domkirken er der fastinstalleret lydudstyr, som hver morgen transmitterer 'Morgenandagten' automatisk. Derfor sendes radiogudstjenesterne fra domkirken hver søndag, så længe landets kirker skal holdes lukket.

LÆS OGSÅ: Tag plads på den digitale kirkebænk

Lyttertal mere end fordoblet

Første søndag i corona-krisen, hvor domprovst Anders Gadegaard prædikede, steg lyttertallet til 130.000 fra de normalt ca. 55.000. Radiomenigheden bliver formentlig ikke mindre på søndag, hvor man igen kan lytte til en rigtig gudstjeneste med salmesang, bøn, prædiken og nadver.

Biskop Peter Skov-Jakobsen opfordrer dog sin radiomenighed på søndag til ikke blot at lytte til gudstjensten men også deltage i den. Det kan man gøre ved at have lidt brød og vin parat og deltage i nadveren, mens man lytter med, siger han.

Søndagens prædiken tager udgangspunkt i evangelieteksten, hvor Jesus siger: ”Jeg er livets brød. Den der kommer til mig, skal ikke sulte, og den, der tror på mig, skal aldrig tørste.” Det er nemlig ikke blot anden søndag i corona-krisen men også Midfastesøndag, hvor prædiketeksten hører til.

Lyt til P1-gudstjenesten på dr.dk her

På TV sender DR2 'Gudstjeneste i en corona-tid' fra Sankt Pauls Kirke i København, hvor sognepræst Kathrine Lilleør prædiker og organist Frederik Magle spiller. Det er kirkens selv, som har optaget gudstjenesten, afløser den planlagte DR-gudstjeneste fra Sorgenfri Kirke, som blev optaget, før corona-krisen satte ind