Nyheder
Nyheder

Påskegudstjenester i det fri med op til 50 deltagere

Påskens gudstjenester er omfattet af den seneste genåbningsplan, hvor forsamlingsloftet er hævet til 50 for udendørs idræts- og foreningsliv. 

Der er lang tradition for friluftsgudstjenester særligt til pinse, som ofte falder i maj eller begyndelsen af juni. I år vil også påskens gudstjenestermange steder blive fejret i det fri, da det efter de seneste retningslinjer giver mulighed for at forsamles op til 50 personer og synge sammen.

Sæsonen for friluftsgudstjenester sætter tidligt ind i år. Med aftalen om en mindre genåbning i påsken mellem Regeringen og alle Folketingets partier, kan man fra i dag mødes op til 50 personer til udendørs idræts- og foreningsliv. Gudstjenester og kirkelige handlinger er ligestillet med foreningslivet, så der også bliver mulighed for udendørs gudstjenester med op til 50 personer til stede. Det forventes derfor, at mange kirker vil flytte påskens gudstjenester ud af kirkerummet og fejre højtiden i det fri.

LÆS OGSÅ: Hvilke coronaregler gælder i kirken?

Fællessang og ingen tidsbegrænsning

Efter statsministerens udmelding om, at der må holdes udendørs gudstjenester med op til 50 deltagere, har der været rejst spørgsmål, om der må synges ved udendørs gudstjenester, og om gudstjenesterne må have normal varighed. Siden jul har det været anbefalet, at gudstjenester skulle gennemføres på en halv time uden fællessang. Mange har ytret ønske om, at fællessangen kunne vende tilbage til påske, og Kirkeministeriet har siden bekræftet, at der hverken er begrænsning på udendørs gudstjenesters længde eller på sang, skriver blandt andre Fyens Stift, som forventer, at der snarest kommer skriftlige retningslinjer fra Kirkeministeriet.

Kirkerne har mange steder god erfaring med at holde friluftsgudstjenester, som især i pinsen samler mange mennesker i naturens katedral. I år kan erfaringerne bruges til med kort varsel at flytte påskens gudstjenester udenfor. Det bliver også muligt at holde kirkelige handlinger som dåb, bryllup og begravelse i det fri med op til 50 personer. Det kræver dog en tilladelse fra biskoppen at flytte de kirkelige handlinger ud af kirkerummet. 

FAKTA

Pressemeddelelse