Nyheder
Nyheder

Retningslinjer for folkekirken lempes

Onsdag kan fællessangen vende tilbage til kirkerne, som også må holde gudstjenester og kirkelige handlinger af mere end 30 minutters varighed.

Mange har set frem til at synge sammen igen til gudstjenester, konfirmationer, begravelser og bryllupper. Det bliver muligt fra 21. april, hvor de politiske partiers aftale om næste fase af genåbningen træder i kraft.

Af Ellen Aagaard Petersen

Det bliver lidt festligere at komme til konfirmation, bryllup eller gudstjeneste fra onsdag den 21. april, hvor det igen bliver muligt at synge sammen i kirkerne. Det fremgår af den politiske aftale mellem Folketingets partier, som blev indgået natten til tirsdag. Her hedder det blandt andet:

"Der er enighed om, at anbefalingerne om, at indendørs gudstjenester og kirkelige handlinger højst varer 30 minutter og gennemføres uden fællessang, lempes."

Præsten skal altså heller ikke nå at konfirmere et helt konfirmandhold på en halv time, ligesom gudstjenester, bryllupper og begravelser også må være mere end de 30 minutter, som det har været anbefalingen at holde sig under siden januar. 

Ingen lempelser af arealkravet

Kravet om mindst 7,5 kvadratmeter per person er til gengæld ikke ændret. Folkekirkens corona-taskforce sendte i sidste uge et brev til kirkeministeren, blandt andet med et ønske om, at arealkravet kunne lempes i lighed med detailhandlens, som nu er på 4 kvadratmeter per person. 

LÆS OGSÅ: Folkekirken beder om genåbningsplan

Mandag mødes sektorpartnerskabet for folkekirken og øvrige trossamfund for at drøfte de konkrete forhold for lempelserne for fællessang og varighed. Finder de frem til særlige anbefalinger, vil de efterfølgende blive formidlet ud til menighedsråd og medarbejdere af folkekirkens corona-taskforce. 

Læs: Aftale om udmøntning af genåbning per 21. april 2021 på Justistsministeriets hjemmeside.