Fortsæt til hovedindholdet

Husk: Han er ikke irriterende med vilje

Syv gode råd
Af Ane Øland Bækgaard, præst i Ishøj Kirke

KOMMENTAR: Dit parforhold er ikke dårligt, bare fordi I lige nu er pressede over at være sammen hele tiden. Her er syv gode råd til, hvordan I står corona-isolationen igennem.

Psykologer giver lige nu gode råd om at nyde den tid, man har fået foræret til at være sammen med familien og ens partner.

Og måske har du det faktisk sådan og nyder at have masser af tid sammen med din partner. Det er dejligt. Stop læsningen i en fart og skynd dig ind i sofaen eller ud i haven til ham.

Men måske har du det mere ligesom mig. Måske synes du, det er en udfordring at skulle være sammen med din partner hele tiden. Måske savner du at være sammen med andre mennesker, der kan lade dig op og få tankerne væk fra de irriterende sider, din partner selvfølgelig også har.

Så får du her syv gode råd til, hvordan I bedst passer på jeres parforhold, mens I er i coronaisolation:

1. Husk: Din partner er ikke irriterende med vilje

Det samme gælder børnene. Alle gør det så godt, de kan (også selvom det ikke altid virker sådan), men vi gør det forskelligt. Og lige nu er vi alle sammen under pres. Men når vi er irriterende, er vi det sjældent med vilje.

2. Afstem jeres forventninger

Sæt jer ned og lav en plan for hver dag: Hvem arbejder, og hvem er på børnene? Hvem holder hus - og hvem holder fri?

3. Sig pyt og bær over

Også selvom du synes, du gør det mere end din partner. Gå væk fra situationen, tæl til ti – og husk: Din partner er ikke irriterende med vilje.

4. Vær sammen på den gode måde

Pas på det hele ikke drukner i pligter og hjemmeskole. Sæt tid af til at lave noget godt sammen: Se en film, drik en kop kaffe i solen, drik en flaske vin.

5. Sørg for tid hver for sig

Aaaaaah! :-) Gå en tur alene, ring til en ven. Giv plads til oplevelsen af, at det ikke kun er fantastisk at være sammen hele tiden.

6. Hold ud. Det går over igen

Lige nu er det en belastning for de fleste at skulle være så meget sammen, men det varer ikke ved. Om nogle uger kommer I ud af isolationen igen.

7. Giv kys og knus

Også selvom du ikke lige orker. Kærtegnene får os til at huske, hvorfor det egentlig er vi er sammen.

 

Ane Øland Bækgaard er certificeret PREP-kursusleder og holder kurser i Høje Taastrup Provsti. PREP-kurser er undervisningsforløb, der giver værktøjer og strategier til at imødekomme parforholdets udfordringer. 

Fakta

PREP-kurser

  • PREP er ikke parterapi, men et undervisningsforløb.
  • Det er udviklet på baggrund af mere end 30 års forskning ved universitetet i Denver, USA. Kurset har en dokumenteret god effekt og udbydes derfor i mange lande.
  • Et PREP-kursus varer cirka 15 timer, som er fordelt på aftener og weekender.
  • Kurset sætter fokus på temaer som kærlighed, og kommunikation, forventninger, værdier, venskab, intimitet og tilgivelse.
  • PREP udbydes i samarbejde med Center for Familieudvikling og Center for Folkekirkens Familiestøtte
Gå på opdagelse i 

folk&kirkes magasiner