Fortsæt til hovedindholdet

folk&kirke

- folkekirkens magasin om samfund, liv og eksistens

Kommentarer og anmeldelser

Magasiner

2022

Fremtiden

Vi ved ikke, hvad der sker i morgen. Vi ved ikke, hvad klima-forandringerne, virusserne, konflikterne gør ved vores verden. Men en ting er sikker: Hvis vi vil have indflydelse på det, må vi handle.

2021

Mørke

Vi søger lyset, men hvis vi ikke vil stå ved mørket som et grundvilkår, noget der hører med til livet, får vi sværere ved at finde det. Det gælder både mørket inden i os og det omkring os. 

2020

Valg

Vores tid hylder ideen om, at vi selv vælger, hvilket liv vi vil have. Vores uddannelse, vores helbred, vores partner, vores fremtid. Til gengæld står vi også selv med ansvaret, hvis det ikke falder heldigt ud.

2019

Kontrol

Læs om videokontrol i fodbold, perfekthedskultur, kærlighed og døden. Om kontroltab, køn og højdeskræk. Og om, hvorvidt vi kan bruge kirken, når det handler om at give slip.

2018

Dommedag

I over 2.000 år har kristendommen fortolket dommedag på mange forskellige måder. Her er den hurtige tur gennem historien. 

2017

Trofaste og troløse

Folk&kirke lader troende møde ikke-troende til en snak om deres forhold til tro.

2016

Forlad os vor skyld

Siden Adam og Eva har skyldfølelsen været menneskets tro følgesvend, en følgesvend vi ofte vil ryste af os, men kan det ansvarlige menneske undgå at være skyldig? 

2015

Til jord skal du blive

Memento mori – husk, at du skal dø. For måske er tanken om døden det, som mest af alt kan huske os på vores kærlighed til livet og til hinanden.

2014

Kærlighed og kristendom

Kærligheden er en følelse af at høre sammen; det, man ikke altid kan forklare andre, men som andre måske alligevel kan se.

2013

Mad, tro og traditioner

Mad og kirke, sundhed og religion har mere med hinanden at gøre, end man måske lige skulle tro.

Om folk&kirke

Magasinet folk&kirke handler om vores fælles virkelighed i det moderne Danmark – om samfundet, livet og eksistensen. Det kirkelige og religiøse er ét af perspektiverne på det fælles liv, men ikke i sig selv emne for magasinet. 

folk&kirke blev sidste gang udgivet i 2022.