Påskemorgen er fortællingen om det store, levende håb, vi genfødes til i dåben. Men det er ofte det lille håb i hverdagen, som giver os mod på livet og en tro på fremtiden. Et håb, der ikke så sjældent kommer til os gennem andre mennesker.
Påskemorgens fortælling om Jesus, der står op af graven, er fortællingen om det store håb. For nogen et abstrakt, men for Marie Bro et meget konkret håb, der har fulgt hende i 90 år.
Hospitalspræst Ruth Østergaard Poulsen fortæller om, hvordan man kan befri folk fra det tvungne håb og gå ind i mørket med dem. Tør man ikke det, så forlader man dem, siger hun.
Hvad går et centralt begreb som håb egentlig ud på i kristendommen?
"Jeg har brug for at have et håb. Jeg kan mærke, at folk sommetider tænker, at jeg er skingrende skør. Men hvad forestiller de sig – at jeg bare skal opgive min datter", siger mor til handicappet pige.
Hvad håber man på, når sygdom fylder alt? Sabinas søn Felix er kronisk syg. Alligevel er der altid et håb til stede, selvom det kan skifte form på et spiltsekund.
Hvordan hjælper vi hinanden med at holde fast i håbet? I videoen her kan du se tre præster svare på netop det spørgsmål.
En dag troede forfatter Kristian Leth ikke længere på sig selv, når han lovede sin datter, at det hele nok skulle gå. Det blev begyndelsen på en tur langt ned i håbløshedens mørke - og op igen.
Er håbet blot en illusion, som er med til at forlænge vores pinsler? Eller er det en positiv understrøm i livet, som giver os kraft til at leve videre, selv når alt ser mørkest ud?
For Sofie Hviid lykkedes det at vende den energi, hun bruger på at være bange, til energisk at engagere sig i den grønne omstilling.
Håbet bliver aldrig fuldt ud til virkelighed, men uden håbet ville alting gå i stå, mener historiker Bertel Nygaard.
Opstandelsen giver håb om, at vi bliver forenet med dem, vi har elsket. Og med vores fjender, siger lektor i teologi Lars Sandbeck.
Hør en række præster fortolke udvalgte bibeltekster om opstandelsen.
Læs, hvordan tidligere biskop Kjeld Holm mener, vi kan tale håbet og livsmodet frem hos vores medmennesker.
Opstandelsen minder os om, at vi ikke selv skal skabe meningen med livet, siger Niels Henrik Gregersen, der er professor i systematisk teologi.
Lars Husums kræftsyge far fik troen på livet tilbage, da han modtog beskeden om, at han skulle være farfar.