GLÆDELIG PÅSKE 2020 
- DEL HÅBET

Påsken bliver ikke, som den plejer. Men påskens budskab er det samme som altid, og det minder os om et håb og et fællesskab, som går på tværs af tid og sted og kan samle os på afstand. Så vi kan også fejre påske sammen i år og dele det håb, der springer ud af påskens fortælling. Her på siden kan du læse artikler, se video, lytte til salmer, finde inspiration og viden om alt det, påsken handler om. Og du kan selv være med til at dele håbet. 

Fejr påske sammen - på afstand

Påskens gudstjenester

Kirkedøren er lukket, men påsken er ikke aflyst. Vær med, når vi sammen med DR1 inviterer til påskegudstjeneste i Viborg Domkirke hjemme i din stue, eller hold øje med din lokale kirkes påskegudstjenester på hjemmeside og sociale medier. Find guide til påskens onlinegudstjenester her

Fejr påske sammen - på afstand. Vi inviterer til påskegudstjeneste hjemme hos dig selv.

DEL HÅBET

'Påskeblomst! Hvad vil du her?' skrev Grundtvig. Vi vil tilføje: Sprede håb! Denne påske handler ikke mindst om at dele håbet også på de sociale medier. Del påskeliljen her med en, du holder af eller en, der trænger til en påskehilsen. Send din hilsen og brug #ladhåbetgåviralt, så vi kan sprede håb og lys til hinanden påsken igennem.

PÅSKENS TEMAER

Bibelens påskefortælling om Jesus' sidste dage kredser om en række grundlæggende menneskelige vilkår, som vi alle sammen har til fælles. Svigt, tilgivelse, lidelse, død, men også fællesskab, opstandelse og håb. Gå på opdagelse i nogle af temaerne i vores artikler og videoer herunder.

Skærtorsdags

FÆLLESSKAB

Langfredags

DØD

Påskedags

HÅB

AFTENSALMER

Aftenen kan være fuld af bekymringer, uro og afmagt for tiden. Derfor vil vi gerne give dig et lille aftenrum, hvor du med en aftensalme kan sige godnat og måske finde fred, ro og håb i en svær tid.

Del aftensalmen med en, du vil ønske godnat, og lad håbet gå viralt.

Sys Bjerre synger ' Du, som har tændt millioner af stjerner'.

PÅSKESALMER

Biskop Marianne Christiansen om salmen til palmesøndag: 'Herre, fordi du'