Fortsæt til hovedindholdet

Klummer om mørke

Livet består af både lys og mørke, og vi er nødt til at acceptere mørket på godt og ondt, hvis vi vil leve fuldt ud. 

Læs klummerne fra en række af landets biskopper - og en enkelt sygehuspræst.

Mørket er et vilkår

Mørket er et vilkår. Men ikke bare en skæbne, noget man bare skal bøje nakken for og affinde sig med. Nej – vi skal stå op imod mørket og gøre opstand imod det.

Af: Tine Lindhardt, Fyn

Gå ikke blidt ind i den gode nat

Mørket kan være et slags tilflugtssted, hvis lyset bliver for hårdt og skarpt for øjnene. Man kan måske sige, at mørket nogle gange er lettere at være i, fordi vi her kan være os selv, uden forstillelse, uden noget at skulle leve op til. 

Af: Henrik Wigh-Poulsen, Aarhus

En dør på klem

Den største trussel for mørket vil altid være lyset, mens mørket aldrig kan true lyset. Selv et lille barn forstår, at det er lyset i gangen, der strømmer ind i værelsets mørke – og ikke mørke fra værelset, der strømmer ud i den oplyste gang.

Af: Marianne Gaarden, Lolland-Falster

Gud hænger i galgen

Styrken i kristendommen er, at her kan livet rummes i hele dets bredde. Her er døden ikke tabu. Ritualerne med deres dybe rødder i evigheden giver os ord i de situationer, hvor vores egne ord ikke slår til.

Af: Henrik Stubkjær, Viborg

Det handler ikke om balance

I virkeligheden er det den kristne forkyndelse, der er realistisk, og samtidig er den fuld af håb. Mennesket er skabt i Guds billede, står der i Bibelen - det betyder, at vi har fået givet et betydningsfuldt liv, rigt på muligheder. Og det selvom vi er uperfekte, fulde af fejl og mangler.

Af: Elof Westergaard, Ribe

Der er et mørke, vi ikke skal idyllisere eller fortrænge

Der er et mørke i verden og i os selv, som vi ikke kan og ikke skal vænne os til eller forsone os med. Der er et mørke, som er forbundet med tilværelsens og vores egne skyggesider, som vi ikke skal idyllisere eller fortrænge, men som vi skal turde sætte ord på og lade os konfrontere med.

Af: Peter Fischer-Møller, Roskilde
Læs mere om

Mørke

Gå på opdagelse i

Andre magasiner

Gå på opdagelse i

Andre magasiner